Δευτέρα 8 Απριλίου 2024

Ανοιχτή συνέλευση για τη διοργάνωση δράσεων ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, Τρίτη 9/4 στις 7μμ, στο Αναπαυτήριο Πικιώνη στο Λόφο Φιλοπάππου

Η Κίνηση για την Προστασία των Νησίδων καλεί σε ανοιχτή συνέλευση για τη διοργάνωση δράσεων και τη συμμετοχή σε αυτές:

  • 16/04: Κινητοποίηση/παρέμβαση στο παγκόσμιο συνέδριο Our Oceans που θα γίνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με αίτημα καθαρές θάλασσες, χωρίς εξορύξεις υδρογονανθράκων, ανεμογεννήτριες και ανεξέλεγκτες ιχθυοκαλλιέργειες.
  • Μέχρι το Πάσχα (ανοιχτές ημερομηνίες): Διαδικτυακή συνάντηση και εκδήλωση στην Αθήνα με θέμα την ηλεκτρική διασύνδεση των Δωδεκανήσων από τον ΑΔΜΗΕ, η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της οποίας είναι σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 10/05/2024. Τυχόν υλοποίηση της διασύνδεσης θα σημαίνει τοποθέτηση τουλάχιστον 300 ανεμογεννητριών στα Δωδεκάνησα.
  • 11/5-12/5 (υπό συζήτηση): Κινηματική εξόρμηση στους Πεταλιούς και τη Νότια Εύβοια ενάντια στην υλοποίηση του καταστροφικού μεγα-συγκροτήματος real estate της Grivalia.
  • 25/5-31/5: Κινηματικό ταξίδι μίας εβδομάδας με ιστιοπλοϊκό ενάντια στα βιομηχανικά αιολικά "πάρκα" στις Κυκλάδες. Διοργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων με τοπικούς συλλόγους σε Πάρο και Κύθνο, επίσκεψη σε Γυάρο και Ρήνεια.

Η συνέλευση θα γίνει την Τρίτη 9/4 στις 19:00 στο Αναπαυτήριο Πικιώνη στο Λόφο Φιλοπάππου, ακριβώς δίπλα στην εκκλησία του Αγ. Δημητρίου Λουμπαρδιάρη.

Στην αρχή της συνέλευσης θα γίνει μια σύντομη παρουσίαση της ομάδας.

Σας περιμένουμε!

Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία!

#small_islands_matter

#savegreekislands 

Δεν υπάρχουν σχόλια: