Τετάρτη 10 Απριλίου 2024

Περιστέρι: Κινητοποίηση ενάντια σε κεραία κινητής τηλεφωνίας στην Κηπούπολη

Η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου στηρίζει και συμμετέχει στην διαμαρτυρία των κατοίκων ενάντια στη νέα εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας, αυτή τη φορά στην οδό Κρόνου 3 και Αρτέμιδος στην Κηπούπολη και καλεί το λαό του Περιστερίου σήμερα Τετάρτη 10/4/2024 στις 6μμ στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην συγκεκριμένη οδό.

Στην ανακοίνωση της, αναφέρει:

"Σε μια περιοχή που είναι ήδη αναρτημένες πλήθος κεραιών κινητής τηλεφωνίας, «ανέβηκε» κεραία στην οδό Κρόνου 3 και Αρτέμιδος στην Κηπούπολη.

Τα επίπεδα ακτινοβολίας αυξάνονται συνεχώς λόγω και του πλήθους των κεραιών και μάλιστα είναι πολύ κοντά σε σχολεία και αθλητικούς χώρους.

Πολλές έρευνες έχουν συνδέσει την παρουσία κεραιών κινητής τηλεφωνίας, στον γειτονικό πληθυσμό με επιδείνωση της υγείας (καρκίνο, αϋπνία, πονοκέφαλος, αδυναμία συγκέντρωσης, απώλεια μνήμης, διαταραχές ακοής – όρασης, καρδιοαγγειακά και κινητικά προβλήματα και κατάθλιψη).

Στην ερώτηση αν υπάρχει πλήρως αποδεδειγμένος κίνδυνος απαντάμε ότι:

Δίκαια οι κάτοικοι διαμαρτύρονται γιατί η μη διαθεσιμότητα (;;;) «πλήρους» επιστημονικής βεβαιότητας ΔΕΝ μπορεί να χρησιμοποιείται σαν επιχείρημα για την αναβολή λήψης μέτρων καταπατώντας την υποχρέωση προστασίας της υγείας των κατοίκων και κυρίως των παιδιών και ταυτόχρονα οι κεραίες αυξάνονται μέσα σε κατοικημένες περιοχές αυξάνοντας τα κέρδη των εταιρειών".

Και η ανακοίνωσή της καταλήγει:

"Μόνο αν σταθούμε συλλογικά απέναντι στη λογική του κέρδους και της ατομικής ευθύνης θα διασφαλίσουμε τις ζωές και την υγεία των παιδιών μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: