Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Σεξιστική Επίθεση μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Ραφήνας

Η Εμμανουέλα Τερζοπούλου
Υπογραφές σε καταγγελία της σεξιστικής επίθεσης στην δημοτική σύμβουλο Ραφήνας και επικεφαλής της Κίνησης για την Προστασία & Ανάδειξη του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας συγκεντρώνονται μετά την επίθεση που δέχτηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου στις 18 Απριλίου . Όπως αναφέρει το κείμενο της καταγγελίας:

«Η ΓΗ & ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, με το συμβολικό ποσοστό 51% γυναίκες υποψήφιες, είχε δεσμευτεί προεκλογικά ότι θα παρακολουθεί και θα καταγγέλλει δημόσια το σεξιστικό λόγο στη ζωή της πόλης μας. Στις 18/4 κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου η Εμμανουέλα Τερζοπούλου έγινε αποδέκτρια ακραία σεξιστικού λόγου από τον δημοτικό σύμβουλο Παύλο Μπατάλη, και απαξιωτικών χαρακτηρισμών από τον δημοτικό σύμβουλο και πρώην δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου Ευάγγελο Μπουρνούς, αμφότεροι της δημοτικής παράταξης “ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ”.

Δυστυχώς, μάρτυρες τέτοιων συμπεριφορών δεν γινόμαστε πρώτη φορά. Στις 19.10.2023 ο πρώην δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου και νυν δημοτικός σύμβουλος Ευάγγελος Μπουρνούς στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook προέβη σε ακραία σεξιστικό λόγο.

Τόσο ο σεξιστικός λόγος όσο και η ρητορική μίσους με βάση το φύλο αποτελούν μορφές έμφυλης βίας. Οι μορφές βίας κατά των γυναικών είναι καταδικαστέες από όποιον και αν προέρχονται...

Εμείς που υπογράφουμε την παρούσα δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε τα ανωτέρω περιστατικά και ζητάμε τη λήψη κάθε ενδεδειγμένου μέτρου για την πρόληψη και την εξάλειψη αντίστοιχων περιστατικών έμφυλης βίας σε βάρος των γυναικών του Δήμου μας».  

Δεν υπάρχουν σχόλια: