Παρασκευή 12 Απριλίου 2024

Για τη δίωξη του εκπαιδευτικού Παντελή Βαϊνά

Ο Παντελής Βαϊνάς
Μετά την απόλυση του εργαζόμενου και συνδικαλιστή στο ΕΚΠΑ, Δημήτρη Αντωνίου, για την κινητοποίηση στο κτήριο του server του Πανεπιστημίου Αθηνών, ήρθε και η μήνυση για "συκοφαντική δυσφήμιση" κατά του εκπαιδευτικού Παντελή Βαϊνά , μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 5 Απριλίου 2024 ο Παντελής Βαϊνάς έλαβε κλήση υπόπτου για να παραλάβει τη δικογραφία σήμερα, στις 12 Απριλίου 2024 και να απολογηθεί.

Είναι ιδιαίτερα περίεργο και γεννά ερωτήματα ότι η κλήση υπόπτου ήρθε μετά από έναν μήνα απ' τη μήνυση, όταν σε τέτοιου είδους μηνύσεις χρειάζεται συνήθως ένα εξάμηνο για την πρώτη κλήση.

Η μήνυση έχει να κάνει με τις δηλώσεις του Π. Βαϊνα σε τηλεοπτικές εκπομπές, όπου έκανε λόγο για την συμβολική πτώση του server και την γνώση που είχαν επ’ αυτού οι πρυτανικές αρχές, ως έκφραση αντίθεσης του σωματείου στις ηλεκτρονικές εξετάσεις που θεωρούσε (με ομόφωνη απόφαση της συνέλευσής του) ως μέσο καταστολής των φοιτητικών καταλήψεων.

Η κινητοποίηση αυτή είναι φανερό πως έφερε σε δύσκολη θέση κυβερνητικά σχέδια, τα ΜΜΕ που προπαγανδίζουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια καθώς και άλλους κύκλους, με αποτέλεσμα την απόλυση του Δημήτρη Αντωνίου και τη δίωξη του Παντελή Βαϊνά. Η μήνυση είναι φανερό ότι στρέφεται κατά του μαζικού λαϊκού και φοιτητικού κινήματος, με σκοπό να κάμψει το φρόνημά του, γι΄ αυτό και έχει καθαρά πολιτικό και εκδικητικό χαρακτήρα.

  • Απαιτούμε να αποσυρθεί τώρα η μήνυση και να σταματήσουν όλες οι διώξεις.
  • Απαιτούμε την επαναπρόσληψη του Δημήτρη Αντωνίου.
  • Είμαστε στο πλευρό του Παντελή Βαϊνά όπως και στο πλευρό κάθε αδίκως διωκόμενου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: