Τρίτη 28 Μαΐου 2024

Κάτω τα χέρια από την Ράφα! Σήμερα στις 6μμ στην Ομόνοια

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΑΦΑ!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!!

ΔΌΞΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ!

Μετά τις συνεχιζόμενες φρικαλεότητες των τελευταίων ημερών, καλούμε σε μία επείγουσα συγκέντρωση σε συνεχή αλληλεγγύη με την Παλαιστίνη και ενάντια στη συνεχιζόμενη γενοκτονία!

Τις τελευταίες 24 ώρες, οι σιωνιστικές δυνάμεις βομβάρδισαν έναν καταυλισμό εκτοπισμένων στη Ράφα, δολοφονώντας πάνω από 45 Παλαιστίνιους σε μια καθορισμένη ασφαλή ζώνη. Ακολούθησαν επιθέσεις σε άλλα καταφύγια που φιλοξενούν εκτοπισμένους στην Τζαμπάλια, το Νουσεϊράτ και την πόλη της Γάζας, με εκατοντάδες νεκρούς. Το αποικιοκρατικό, απαρτχάιντ κράτος του Ισραήλ απέδειξε για άλλη μια φορά το μέγεθος των φρικαλεοτήτων που είναι έτοιμο και πρόθυμο να διαπράξει, προκειμένου να επιτύχει το στόχο του για εθνοκάθαρση όλου του παλαιστινιακού λαού. Καθώς πλησιάζουμε στον 8ο μήνα αυτής της γενοκτονίας, κάθε ένας από εμάς που δεν αναλαμβάνει δράση είναι συνένοχος. Ο λαός της Παλαιστίνης πρέπει να πληρώσει βαρύ τίμημα και οι θυσίες είναι απίστευτες, αλλά συνεχίζει να στέκεται ακλόνητος και δυνατός, δείχνοντας στον κόσμο ότι η αντίσταση στην καταπίεση δεν θα πεθάνει ποτέ!

Ταυτόχρονα, σε διάφορα μέρη του κόσμου, η αλληλεγγύη προς την Παλαιστίνη και το λαό της συνεχίζεται, αυξάνεται και κλιμακώνεται. Το ίδιο και η καταστολή εναντίον της. Αυτό το βλέπουμε και στην Ελλάδα, όπου μετά την έξωση της κατάληψης της ΝΟΠΕ (Νομική Σχολή Αθηνών), 28 άτομα έχουν συλληφθεί και 9 από αυτούς, μη Έλληνες πολίτες, απειλούνται με απέλαση σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και κρατούνται στο κέντρο κράτησης μεταναστών της Αμυγδαλέζας. Επί του παρόντος, ένα από αυτά εξακολουθεί να κρατείται. Αυτό το σύντροφο έχει ξεκινήσει απεργία πείνας στις 24/05 απαιτώντας τα εξής:

  1. Να τερματίσουμε την παράνομη κράτησή μας και να ακυρώσουμε την απόφαση απέλασης που εκδόθηκε πριν από τη δίκη μας.
  2. Επιτρέψτε στους κρατούμενους να λαμβάνουν φαγητό και νερό από εξωτερικούς επισκέπτες.
  3. Εξασφάλιση της καθημερινής παρουσίας γιατρού στο κέντρο κράτησης.
  4. Εγγύηση ότι οι κρατούμενοι υπό ιατρική περίθαλψη λαμβάνουν τα συνταγογραφούμενα φάρμακά τους σύμφωνα με τις οδηγίες.
  5. Παροχή έγκαιρων ιατρικών ραντεβού για όλους τους κρατούμενους.
  6. Σεβαστείτε τα δικαιώματα επίσκεψης των κρατουμένων σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.
  7. Εξασφάλιση καθημερινής παρουσίας μεταφραστών στα γαλλικά, αγγλικά, αραβικά και φαρσί.
  8. Έρευνα για το μπλε υπόλειμμα που βρέθηκε στα τρόφιμά μας και τέλος στις πρακτικές αποδυνάμωσης των κρατουμένων μέσω της διατροφής.

Στο ίδιο κέντρο κράτησης βρίσκονται σε απεργία πείνας άλλα 40 άτομα για να διαμαρτυρηθούν για τις συνθήκες κράτησής τους. Η ίδια λογική της αποικιοκρατίας, του ρατσισμού, του καπιταλισμού και του ιμπεριαλισμού της γενοκτονίας στην Παλαιστίνη εφαρμόζεται στα σύνορα της "Ευρώπης-Φρούριο". Ο αγώνας για το τέλος των κέντρων κράτησης και των συνόρων είναι ο αγώνας για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης.

Στεκόμαστε στο πλευρό της Παλαιστίνης! Στεκόμαστε στο πλευρό της αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη! Ενάντια σε όλες τις φυλακές, τα κέντρα κράτησης, τα τείχη και τα σύνορα! Αληλλεγγύη σε όλους τους κρατούμενους !

Όλοι και όλες στους δρόμους! Λευτεριά στην Παλαιστίνη! Λευτεριά στη Γάζα!

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση με αφορμή το χτύπημα καταυλισμού αμάχων από το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ:

Ακόμα ένα φρικιαστικό έγκλημα διαπράχθηκε χθες από τον ισραηλινό στρατό και την κυβέρνηση δολοφόνων του Νετανιάχου, με τον εμπρηστικό βομβαρδισμό των αμάχων του προσφυγικού καταυλισμού στο Τελ αλ-Σουλτάν, μπροστά στα μάτια τόλης της ανθρωπότητας.

Συνεργοί στο διαρκές έγκλημα που συντελείται στη Γάζα είναι οι δυτικές κυβερνήσεις, ανάμεσα στις οποίες και η ελληνική, που με κυνισμό εξοπλίζουν και στηρίζουν το κράτος του Ισραήλ, ενώ με υποκρισία κάνουν εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός.

Συνεργοί είναι εκείνες οι πολιτικές δυνάμεις, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που προώθησε και εξακολουθεί να υποστηρίζει την πολιτική της συμμαχίας με το κράτος του Ισραήλ, που ο αρχηγός του χύνει κροκοδείλια δάκρυα για τους Παλαιστίνιους και επιδίδεται σε επικοινωνιακά προεκλογικά σόου με επισκέψεις στη Δυτική Όχθη ενώ, ταυτόχρονα, ανερυθρίαστα υποστηρίζει τη συνεργασία με το Ισραήλ «για την πάταξη της τρομοκρατίας».

Οι μοναδικοί σύμμαχοι του λαού της Παλαιστίνης είναι οι εργατικές τάξεις και η διεθνής, αλληλέγγυα, μαχητικά αγωνιζόμενη νεολαία για την άμεση κατάπαυση του πυρός, την απόσυρση των ισραηλινών στρατευμάτων από τη Γάζα και τη διακοπή κάθε συνεργασίας με το κράτος δολοφόνων του Ισραήλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: