Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024

Πέθανε ο Στάθης Κωνσταντόπουλος, στέλεχος του ΚΚΕ (μ-λ)

Πέθανε ο Στάθης Κωνσταντόπουλος, στέλεχος του ΚΚΕ (μ-λ). Ο Στάθης Κωνσταντόπουλος παιδί φτωχής αγροτικής οικογένειας, γεννήθηκε το 1950 στην Πλάτη της Μεσσηνίας. Στις αρχές του 1970 μετανάστευσε στον Καναδά όπου εντάχθηκε και αγωνίστηκε στις γραμμές του Αγωνιστικού Μετώπου Ελλήνων Εξωτερικού (ΑΜΕΕ). Με τη μεταπολίτευση επιστρέφει στην Ελλάδα μαζί με τον αδελφό του, Γρηγόρη. Από τότε και μέχρι την τελευταία του στιγμή αγωνίζεται μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ(μ-λ).

Από το 1974 ως το 1980 πρωτοστατεί στις μεγάλες μάχες της περιόδου, στις Ανατολικές Συνοικίες της Αθήνας, που αποτέλεσαν το κύριο πεδίο της πάλης του σε όλη τη ζωή του. Ενάντιος στις απόπειρες διάλυσης του ΚΚΕ(μ-λ) την περίοδο 1980-82, αποτελεί βασικό στέλεχος στήριξης της ανασυγκρότησης της Οργάνωσης στην Αθήνα, από τον Ιούνη του 1982, εκλέγεται για δεκαετίες μέλος του Καθοδηγητικού Οργάνου του ΚΚΕ(μ-λ). Σε δύο δημοτικές εκλογές στις αρχές του 2000, ήταν επικεφαλής του συνδυασμού της «Λαϊκής Αγωνιστικής Κίνησης» στον Υμηττό και στις δημοτικές εκλογές του 2019 ήταν επικεφαλής του συνδυασμού «Δρόμοι Αντίστασης» στο δήμο Δάφνης-Υμηττού.

Επέμενε πάντα να τιμάται μαζικά και αγωνιστικά η επέτειος της μάχης στο «Κάστρο του Υμηττού» προβάλλοντας την αξία της, τη σημασία που αυτή έχει στις σημερινές συνθήκες που η εργατική τάξη, ο λαός και η νεολαία χρειάζεται να συγκροτήσουν τα δικά τους «άπαρτα κάστρα». 

Έχαιρε την εκτίμηση και τον σεβασμό αγωνιστών της Αριστεράς από όλους τους πολιτικούς χώρους. 

Στο στέκι «Απέναντι» (Μιλτιάδου 3, Δάφνη), που άνοιξε και λειτούργησε χάρη στο μεράκι και την επιμονή του, φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι θα συγκεντρώνονται για να τιμήσουν τη μνήμη του τις επόμενες μέρες μετά τις 7 το απόγευμα.

Η πολιτική του κηδεία θα γίνει το Σάββατο 8 Ιουνίου στο Νεκροταφείο Δάφνης (25ης Μαρτίου και Αντιοχείας) στον Άγιο Δημήτριο στις 11 το πρωί.

Ανακοίνωση του ΚΚΕ(μ-λ) για το θάνατο του Στάθη Κωνσταντόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: