Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024

"Πράσινα" μασκαρέματα ενόψει ευρωεκλογών

Προεκλογικά πράσινα μασκαρέματα ! Εκείνοι που υπέγραψαν, υποστήριξαν ή δεν ψέλλισαν κάτι ενάντια στις εξορύξεις και εγκαταστάσεις ΒΑΠΕ σε ευαίσθητους περιβαλλοντικά προστατευόμενους χώρους, μεταμφιέστηκαν σε πράσινους, αριστερούς και οικολόγους προεκλογικά.

Ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης κατέρχεται ως υποψήφιος ευρωβουλευτής με τα ψηφοδέλτια της Νέας Αριστεράς ενώ ο πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που έφυγε από αυτόν λίγο πριν τις τωρινές ευρωεκλογές Πέτρος Κόκκαλης, εμφανίζεται ήδη ως πολέμιος της κλιματικής αλλαγής με τον "Κόσμο" του. Η επίσημη συνεργασία του μάλιστα με τους συνδιαχειριστές της αστικής εξουσίας, Ευρωπράσινους, που όχι μόνο ξεπλένουν τους εδώ και χρόνια υπεύθυνους για την περιβαλλοντική κρίση συμμετέχοντας σε κυβερνήσεις τους δίνοντάς τους "πράσινο", "οικολογικό" άλλοθι, αλλά έχουν βάψει τα χέρια τους με αίμα στον πόλεμο στην Ουκρανία και στην γενοκτονία των Παλαιστινίων από το Ισραήλ, καταστεί την μασκαράτα του, πλέον αποκρουστική.

Τον Αύγουστο του 2017 προκηρύχθηκαν από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη, οι διαγωνισμοί για τις εξορύξεις σε Ιόνιο και Κρήτη. Οι συμβάσεις παραχώρησης των θαλάσσιων οικοπέδων στο Ιόνιο και στην Κρήτη, μάλιστα, προετοιμάζονταν μεθοδικά από την κυβέρνηση Τσίπρα σχεδόν από την ώρα της υπογραφής του τρίτου μνημονίου. Οι δύο πρώτες συμβάσεις για το Ιόνιο και τον Κυπαρισσιακό Κόλπο υπογράφηκαν τον Απρίλιο του 2019 με την ισπανική Repsol.

Δύο χρόνια μετά τις προκηρύξεις και ένα μήνα μετά τις πρώτες υπογραφές, τον Μάιο του 2019 ο Πέτρος Κόκκαλης εξελέγη ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να έχει εκφράσει κάποια διαφωνία για τις παραπάνω επιλογές του κόμματος με το οποίο εξελέγη.

Ακόμα έναν μήνα μετά, τον Ιούνιο του 2019 υπεγράφησαν και οι επόμενες συμβάσεις για εξορύξεις στην Κρήτη με τη γαλλική Total και την αμερικανική Exxon Mobil. Αυτές μάλιστα παρουσία του ίδιου του πρωθυπουργού, του υπουργού Γ. Σταθάκη, αλλά και του Αμερικανού πρέσβη στην Ελλάδα. Ο Π. Κόκκαλης σιώπησε και πάλι, όπως έκανε και σε όλους τους αγώνες του κινήματος κατά των εξορύξεων στην Ελλάδα από τότε μέχρι σήμερα.

Το ίδιο έχουν πράξει με την εγκατάσταση Βιομηχανικών ψευτοανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας σε δασικές εκτάσεις. περιοχές Natura, ιστορικούς τόπους και κρίσιμους χώρους για την ανάπτυξης της αγροτοκτηνοτροφικής παραγωγής που τόσο ανάγκη έχει σήμερα η κοινωνία μας. Με τις διάφορες συμφωνίες που προωθεί η ΕΕ μέσω των Ευρωπρασίνων για "Πράσινη Ανάπτυξη" και "κλιματική μετάβαση" σε βάθος εικοσιπενταετίας, επικροτούν και προωθούν την περαιτέρω υποβάθμιση του φυσικού μας πλούτου εμμένοντας στην εγκατάστασή τους κλείνοντας το μάτι στα επιχειρηματικά συμφέροντα που προσδοκούν υπερκέρδη από τις ψευτοΑΠΕ που στήνουν και το παραγόμενο από αυτές πανάκριβο ηλεκτρικό ρεύμα που θα πωλούν προς κατανάλωση.

Οι πραγματικοί οικολόγοι, είναι όλοι εκείνοι, που με τις κινητοποιήσεις τους, διαμαρτυρήθηκαν, αντιστάθηκαν και απέτρεψαν τα σχέδια της ΕΕ και των ευκαιριακών πρασινοκερδοσκόπων προστατεύοντας της ιστορία, το περιβάλλον, το φυσικό πλούτο της τοπικής τους κοινωνίας, συνεχίζουν και θα συνεχίσουν να επαγρυπνούν για να το ξανακάνουν.

Αυτούς τιμούν και χαιρετίζουν τους αγώνες τους οι Οικολόγοι Εναλλακτικοί και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

ΥΓ: Για κάτι... ΜεΡΑ(25)κλήδες που περιμένουν την ...δημοκρατία στην ΕΕ (μήπως και τη συνεργασία τους με τον συρφετό των ευρωπράσινων;) δεν θα ασχοληθούμε καθόλου με τις αυταπάτες τους.    

Δεν υπάρχουν σχόλια: