Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024

Ηράκλειο Κρήτης: Νέα ανοιχτή συνέλευση ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων: Πάρκο Γεωργιάδη, 26/7, στις 7μμ

Την Παρασκευή 26 Ιούλη στις 7μμ στο Πάρκο Γεωργιάδη στο Ηράκλειο, η Πρωτοβουλία Κρήτης ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων, καλεί σε δεύτερη ανοιχτή συνέλευση.

Όπως αναφέρει στο κάλεσμα της η Πρωτοβουλία, στη νέα συνέλευση θα γίνει επεξεργασία «των προτάσεων και των ιδεών για εκδηλώσεις και δράσεις που κατατέθηκαν στην προηγούμενη συνέλευση, αλλά κι αυτές που πρόκειται να κατατεθούν.»

Επίσης, θα συζητηθεί «η στρατηγική του αγώνα ενάντια στις εξορύξεις τόσο σε κινηματικό όσο και σε νομικό επίπεδο με σκοπό ένα πλάνο ενεργειών και κινήσεων που:
  • θα ενημερώσουν την τοπική κοινωνία και τους επισκέπτες του νησιού για τις επιπτώσεις του προγράμματος έρευνας και εξόρυξης υδρογονανθράκων στην Κρήτη (περιβάλλον, υγεία, τουρισμός, αλιεία, πρωτογενής τομέας, ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή)
  • θα αποδομήσουν το αναπτυξιακό και γεωπολιτικό αφήγημα της κυβέρνησης και των πετρελαϊκών εταιρειών για τα υποσχόμενα "οφέλη των εξορύξεων" ("δικά μας φθηνά καύσιμα", "χιλιάδες χρυσοπληρωμένες θέσεις εργασίας", "μεγάλη κέρδη για το ελληνικό κράτος και την Περιφέρεια Κρήτης", "γεωπολιτική αναβάθμιση της χώρας σε τοπική υπερδύναμη", "Άμπου Ντάμπι της Μεσογείου")
  • θα επιδιώκουν μια ευρύτερη κοινωνική συμμαχία με σωματεία, επαγγελματικές ενώσεις, οργανώσεις, συλλόγους, συλλογικότητες και φορείς για να διευρυνθεί η συλλογική αλυσίδα αντίστασης στα σχέδια της μαύρης ανάπτυξης και να γίνει πράξη με μαζικούς όρους το σύνθημα "Η Κρήτη λέει ΟΧΙ στις εξορύξεις!"
  • θα διασφαλίσουν την ετοιμότητα μας για να καταθέσουμε προσφυγή κατά των δοκιμαστικών γεωτρήσεων στις θάλασσες μας και να μπλοκάρουμε νομικά τις καταστροφικές δραστηριότητες των πετρελαϊκών εταιρειών στο νησί μας, όταν πάρει έγκριση η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που υποχρεούνται να καταθέσουν.
Να ακυρωθεί οριστικά και αμετάκλητα το πρόγραμμα έρευνας και εξόρυξης υδρογονανθράκων στην Κρήτη και σε κάθε τόπο ανά την Ελλάδα που έχει παραχωρηθεί στις πολυεθνικές του πετρελαίου.

Όσο οι πετρελαϊκές ετοιμάζουν τα τρυπάνια τους για να μετατρέψουν τις θάλασσες μας σε βιομηχανικές ζώνες για τα κέρδη τους, εμείς οργανώνουμε τις συλλογικές μας αντιστάσεις που θα μπουν φραγμός στα σχέδια τους.

Οι μαύρες επενδύσεις τους δεν χωράνε στους μικρούς μας παραδείσους. Οι θάλασσες μας, δεν είναι τα οικόπεδα τους. Με τις εξορύξεις δεν πρόκειται να γίνουμε η Νορβηγία του νότου, αλλά η Νιγηρία του βορρά.

Υπερασπιζόμαστε τους τόπους μας και τις ζωές μας από την επέλαση των πολυεθνικών!

Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η Κρήτη το τελευταίο θύμα της πετρελαϊκής βιομηχανίας!

Ούτε βήμα πίσω. Θα νικήσουμε!

Ή θα φύγουν ή θα τους διώξουμε!»

Δεν υπάρχουν σχόλια: