Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024

Διαμαρτυρία την Τρίτη 13/8 για να μη γίνουν δεκτά στην Ελλάδα τα πλοία που εφοδιάζουν το Ισραήλ

Σε κινητοποίηση ενάντια σε κάθε εξυπηρέτηση των δύο πλοίων που μεταφέρουν καύσιμα στο Ισραήλ, που πραγματοποιεί γενοκτονία στη Γάζα, καλεί την Τρίτη 13 Αυγούστου στις 11 π.μ. το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, μετά από σχετική πρόταση της ΠΕΝΕΝ. Δύο δεξαμενόπλοια, το Overseas Santorini και Overseas Suncoast, έχουν παραλάβει από τις ΗΠΑ καύσιμα για τα αεροπλάνα της πολεμικής αεροπορίας του Ισραήλ και κινούνται για να τα παραδώσουν. Χρειάζονται όμως σταθμούς εξυπηρέτησης στη Μεσόγειο. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ τα πλοία της γενοκτονίας δεν μπόρεσαν να «πιάσουν» σε Ισπανία, Γιβραλτάρ και Μάλτα μετά τις έντονες πολιτικές και κινηματικές αντιδράσεις.

Τα δεξαμενόπλοια του θανάτου, τα οποία έχουν ελληνική πλοιοκτησία με εταιρική έδρα στις ΗΠΑ αλλά και στην Ελλάδα, μπήκαν στον ελληνικό χώρο και τώρα βρίσκονται στο αγκυροβόλιο του Πειραιά για εφοδιασμό, χωρίς ακόμα να έχουν πιάσει στο λιμάνι!

Αυτά γίνονται ενώ το κράτος της Παλαιστίνης με τις μικρές του δυνάμεις εκφράζει την αλληλεγγύη του στην Ελλάδα και την επιθυμία του να βοηθήσει την ώρα που η Αθήνα και άλλες περιοχές της χώρας καίγονται. Συγκεκριμένα εκφράζει ετοιμότητα να στείλει ομάδες της Παλαιστινιακής Πολιτικής Άμυνας, «για να εργαστούν πλάι-πλάι με τις φιλικές και γενναίες ελληνικές ομάδες Πολιτικής Άμυνας, οι οποίες επιμένουν στη μάχη με τις πυρκαγιές για να μειώσουν τις επιπτώσεις τους»

Η ΠΕΝΕΝ στην ανακοίνωσή της «καλεί τα ελληνικά πολιτικά κόμματα που τάσσονται στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού να παρέμβουν άμεσα ώστε να ματαιωθεί οποιαδήποτε προσπάθεια και ενέργεια της κυβέρνησης για τον ανεφοδιασμό αυτών των πλοίων.

Καλούμε τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, τα συνδικάτα στο λιμάνι και ευρύτερα στην Αττική, τους τοπικούς λαϊκούς φορείς και το κίνημα αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό να οργανώσουμε άμεσα την παρέμβασή μας ώστε να αποτραπεί η προσέγγισή τους, ο ανεφοδιασμός και οποιαδήποτε διευκόλυνση για τα δύο πλοία που μεταφέρουν καύσιμα στον γενοκτονικό πόλεμο που διεξάγει το κράτος – δολοφόνος στην Γάζα και σε όλα τα πανεπιστημιακά εδάφη».

Ανακοίνωση εξέδωσε και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην οποία αναφέρει:

"Να φύγουν από το λιμάνι του Πειραιά τα δεξαμενόπλοια που στηρίζουν τη γενοκτονία του Ισραήλ

Συγκέντρωση Τρίτη 13/8 11 π.μ. στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας

Στον Πειραιά βρίσκονται τα δεξαμενόπλοια Overseas Santorini και Overseas Suncoast που μεταφέρουν καύσιμα για τα πολεμικά αεροπλάνα του Ισραήλ από τις ΗΠΑ. Ο Έλληνας πλοιοκτήτης τα έφερε στον Πειραιά, αφού δεν μπόρεσαν να ανεφοδιαστούν σε Ισπανία, Γιβραλτάρ και Μάλτα λόγω του αντιπολεμικού κινήματος και πολιτικών αντιδράσεων. Να πάρουμε θέση στη διεθνή εκστρατεία ενάντια στην υποστήριξη σε πλοία που στηρίζουν την πολεμική μηχανή του Ισραήλ.

Το κράτος-τρομοκράτης του Ισραήλ προχωράει σε ένα έγκλημα σε βάρος του παλαιστινιακού λαού στη Γάζα και παίζει με τη φωτιά του γενικευμένου πολέμου στη Μ. Ανατολή με τις πλάτες των ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ. Η ελληνική κυβέρνηση και το εφοπλιστικό κεφάλαιο -με το αζημίωτο- συμμετέχουν στον ιμπεριαλιστικό σχεδιασμό ενάντια στην Παλαιστίνη και την ειρήνη. 

Να σταματήσει η ελληνική εμπλοκή στον βρόμικο πόλεμο του Ισραήλ ενάντια στον λαό της Παλαιστίνης. Να σταματήσει κάθε στρατιωτική, πολιτική και οικονομική συνεργασίας με το Ισραήλ που κοστίζει τόσο στον λαό και μας φέρνει κοντά στην απειλή του πολέμου.

Να φύγουν τώρα τα πλοία του θανάτου από τον Πειραιά.

Μαζί με τις ναυτεργατικές οργανώσεις, τα σωματεία και το κίνημα ενάντια στον πόλεμο και υπέρ της αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί στη συγκέντρωση στο υπουργείο Εμπορικού Ναυτικού την Τρίτη 13/8 στις 11 π.μ. με πρωτοβουλία του ΕΚ Πειραιά", καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: