Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024

Γλέντι Οικονομικής Ενίσχυσης την Κυριακή 6 Οκτωβρίου στις 2 μ.μ., στο Αρχαιολογικό Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος

Η "Κίνηση για την Προστασία των Νησίδων" σας καλεί σε Παραδοσιακό Γλέντι Οικονομικής Ενίσχυσης την Κυριακή 6 Οκτωβρίου στις 2 μ.μ., στο Αρχαιολογικό Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος (είσοδος από Μοναστηρίου 140)!

Όλα τα έσοδα θα διατεθούν σε νομικές ενέργειες που αφορούν την υπεράσπιση του Αιγαίου από περιβαλλοντικές απειλές.

Το γλέντι της Κίνησης θα τιμήσουν με την παρουσία τους οι εξαιρετικοί μουσικοί:

  • Στέφανος Γανωτής και φίλοι
  • Farra Trio

Ακολουθεί ανακοίνωση της Κίνησης:

Η περίοδος που διανύουμε είναι κομβική για το μοναδικό νησιωτικό σύμπλεγμα του Αιγαίου. Το εύθραυστο και πολύτιμο αυτό περιβάλλον κινδυνεύει να υποστεί μη αναστρέψιμη καταστροφή από πληθώρα απειλών που συσσωρεύονται με όλο και μεγαλύτερη ένταση: Υπερτουρισμός, άναρχη δόμηση, εξάντληση των φυσικών πόρων, ανεξέλεγκτη επέκταση ιχθυοκαλλιεργειών, μεγάλες τουριστικές επενδύσεις σε παρθένες νησίδες, παράνομες διανοίξεις δρόμων, βιομηχανικής κλίμακας χερσαίες ανεμογεννήτριες και τώρα και παράκτια αιολικά: Εκατοντάδες ανεμογεννήτριες με ύψος αντίστοιχο με αυτό του πύργου του Άιφελ λίγο έξω από τις ακτές των νησιών μας, με αποκλειστικό στόχο την εξαγωγή «πράσινης» ενέργειας προς όφελος των επενδυτών. Μόνη ελπίδα να αποτραπεί αυτό το δυστοπικό μέλλον για το Αιγαίο είναι η ενεργή εναντίωση όλων μας σε αυτούς τους σχεδιασμούς.

Η Κίνηση για την Προστασία των Νησίδων είναι μια ανοιχτή συλλογικότητα που αγωνίζεται για την προστασία της φύσης και της άγριας ζωής από την ενεργειακή λεηλασία, την ανεξέλεγκτη τουριστική ανάπτυξη και τις ρυπογόνες βιομηχανικές δραστηριότητες. Από το 2020 έχει πραγματοποιήσει πέντε εξορμήσεις σε νησιά και νησίδες του Αιγαίου, με στόχο την ενημέρωση και τον δημόσιο διάλογο για τα περιβαλλοντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει το νησιωτικό περιβάλλον της χώρας μας.

Επιπλέον, έχει πραγματοποιήσει σειρά νομικών ενεργειών με στόχο την ουσιαστική προστασία των περιοχών του πανευρωπαϊκού δικτύου προστατευόμενων περιοχών Natura 2000, αλλά και την υπεράσπιση της ελληνικής φύσης από την «πράσινη» ανάπτυξη συνολικότερα, ενώ έχει συμμετάσχει σε κρίσιμες διαβουλεύσεις που αφορούν το περιβάλλον με τεκμηριωμένα γραπτά επιχειρήματα και προφορικές παρεμβάσεις.

#small_islands_matter

Δεν υπάρχουν σχόλια: