Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024

Συγκέντρωση - Πορεία για τ@ν Zack/Zackie Oh το Σάββατο 21/9/2024 στις 7μμ στην Γλαδστώνος (Αθήνα)

Σε συμμετοχή στη συγκέντρωση του Justice For Zak/Zackie το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024 στις 7μμ στην Γλάδστωνος καλεί η Πρωτοβουλία «Στη φυλακή οι δολοφόνοι της Zackie-Oh». Όπως αναφέρει στο κάλεσμά της: «Έξι χρόνια από τη δολοφονία του Ζακ, διαδηλώνουμε ενάντια στο σεξισμό, την ομοφοβία, το ρατσισμό και τους φασίστες. Στη δολοφονία του Ζακ συμπυκνώνονται όλοι αυτοί οι αγώνες που δίνει η εργατική τάξη και η νεολαία ενάντια στις διακρίσεις…»

Η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας, αναφέρει αναλυτικά:

«Έξι χρόνια από τη δολοφονία του Ζακ, διαδηλώνουμε ενάντια στο σεξισμό, την ομοφοβία, το ρατσισμό και τους φασίστες. Στη δολοφονία του Ζακ συμπυκνώνονται όλοι αυτοί οι αγώνες που δίνει η εργατική τάξη και η νεολαία ενάντια στις διακρίσεις.

Από τα νοσοκομεία και τα σχολεία, μέχρι τους δήμους και τα πανεπιστήμια. Σε όλους τους κλάδους επικρατεί αναβρασμός ενάντια στην κυβέρνηση της καταστροφής που οργανώνει απολύσεις, ιδιωτικοποιήσεις και φτώχια. Παλεύουμε για τις δουλειές μας αλλά και για να έχουμε όλοι, όλες και όλα πρόσβαση στα δημόσια αγαθά. Αυτή είναι η μεγαλύτερη ασπίδα ενάντια στις προσπάθειες των από πάνω να μας διασπάσουν.

Το 2018 οι Δημόπουλος και Χορταριάς (διπλά καταδικασμενοι πλέον στα δικαστήρια) δολοφόνησαν τον Ζακ Κωστόπουλο μέρα μεσημέρι στην Ομόνοια ανοίγοντας μια σειρά από τεράστια ζητήματα. Η μάχη για την καταδίκη τους όλα τα προηγούμενα χρόνια, τόσο μέσα στη δικαστική αίθουσα όσο και στο δρόμο με δεκάδες διαδηλώσεις που απαιτούσαν να αποδοθεί δικαιοσύνη χρειάστηκε να αναμετρηθεί με τα ζητήματα των διακρίσεων.

Ο Ζακ και το ΛΟΑΤΚΙ+ κίνημα βρέθηκαν ξανά και ξανά στο στόχαστρο των φασιστών. Από επιθέσεις στους δρόμους μέχρι τον οχετό της ακροδεξιάς στην αρχή της χρονιάς ενάντια στο δικαίωμα στο γάμο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Από μητροπολίτες, μέχρι βουλευτές- υπουργούς και κανάλια.

Απέναντι σε αυτά, γεννήθηκε ένα μεγαλειώδες κίνημα που συνδέθηκε με τους αγώνες ενάντια στο ρατσισμό, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τα pushbacks του Μητσοτάκη. Συνδέθηκε με τους αγώνες των γυναικών και τις απεργίες στις 8Μάρτη. Με το κίνημα για λευτεριά στην Παλαιστίνη.

Τώρα περισσότερο από ποτέ έχουμε την αυτοπεποίθηση ότι μπορούμε να ανατρέψουμε την κυβέρνηση που ενορχηστρώνει τις επιθέσεις και βρίσκεται ολοένα και πιο στριμωγμένη από την οργή του κόσμου.

Διαδηλώνουμε την Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη στις 5μμ στην οδό Παύλου Φύσσα για τα 11 χρόνια από τη δολοφονία του από τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Δίνουμε το παρόν στο εφετείο των φασιστών που εξελίσσεται αυτή την περίοδο.

Το Σάββατο διαδηλώνουμε στις 7μμ στη Γλάδστωνος για τον Ζακ!»

Ακολουθεί το κάλεσμα του Justice For Zak/Zackie

«Ο Σεπτέμβρης πονάει λίγο περισσότερο, γιατί προσθέτει χρόνια στην απώλεια, στο πένθος, σ’ αυτή την τρύπα οδύνης που μεγαλώνει κάθε 21 του Σεπτέμβρη.

Φέτος τα χρόνια γίνονται έξι. Έξι χρόνια χωρίς τον Ζακ, χωρίς τη Zackie, χωρίς την τρυφερότητα, τη συγκίνηση, το γέλιο που έφερνε στην καθημερινότητα μας, κάνοντας την πιο απαλή και χρωματιστή, χωρίς την πολιτική οξυδέρκεια και τη ριζοσπαστικότητα που έφερνε στη δημόσια συζήτηση και στα κινήματα, χωρίς την χαρισματική και αλληλέγγυα παρουσία του στους δρόμους.

Ο αγώνας που δώσαμε το προηγούμενο διάστημα στα δικαστήρια άφησε την πικρή αίσθηση του επανατραυματισμού, της ασέβειας στο θρήνο των οικείων, της προσβολής του θύματος, της μεροληψίας του δικαστικού συστήματος υπέρ των δραστών και της επιεικούς μεταχείρισης των δολοφόνων. Άφησε, μαζί και μια όμορφη κοινότητα συγγενών, φίλων, δικηγόρων, δημοσιογράφων, γνωστών και άγνωστων προσώπων, συλλογικοτήτων που δέθηκε μέσα στο καζάνι της θεσμικής αγριότητας με δεσμούς συντροφικότητας, που φρόντισε να καθαρίσει τη μνήμη του Ζακ από τη λάσπη και να την παραδώσει στην ιστορία περήφανη και αστραφτερή, όπως ήταν.

Ποτέ, όμως, κανένας αγώνας που έχει στην καρδιά του την προστασία της μνήμης των νεκρών, τη δικαιοσύνη, την ισότητα, την ανάγκη να ζήσουμε ελεύθερα και χωρίς φόβο και βία, δε σταματάει σ’ ένα δικαστήριο. Είναι ένας αγώνας διαρκής στο επίπεδο των ιδεών, της τέχνης, του δημόσιου λόγου, της καθημερινής παρέμβασης, του δρόμου. Ένας αγώνας ενάντια στον φασισμό, τον ρατσισμό, τον σεξισμό, την ομοτρανσφοβία, απέναντι σε κάθετι που συνθλίβει τη ζωή. Σε κάθε μικρή και μεγάλη στιγμή, σε κάθε νίκη ή ήττα, σε κάθε παύση και κάθε επανεκκίνηση, ζει και αναπνέει η μνήμη της Zackie. Τη νιώθουμε δίπλα μας, να μας κλείνει το μάτι, να χορεύει, να ανοίγει την αγκαλιά της.

Φέτος θα είμαστε πάλι εκεί. Θα επιστρέψουμε στη Γλάδστωνος και θα επιστρέφουμε όσες φορές χρειαστεί. Για εμάς που δε θα συνηθίσουμε να ζούμε χωρίς τον άνθρωπο μας, που δε θα συμβιβαστούμε με την βαρβαρότητα, που δε θα ξεχάσουμε, δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Και σας θέλουμε κοντά μας.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΠΟΡΕΙΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 19:00

Προσυγκέντρωση στη Γλαδστώνος

Σεξιστικές, παραβιαστικές, εξουσιαστικές, ομοφοβικές, τρανσφοβικές, ιντερφοβικές, μισαναπηρικές συμπεριφορές δε θα γίνουν αποδέκτες.

Poster by @thisisnotfaux»

Δεν υπάρχουν σχόλια: