Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024

Όχι στην απέλαση των μελών του μουσικού συγκροτήματος Grup Yorum - Κάτω η κυβέρνηση του Ρατσισμού και του Πολέμου

Ανακοίνωση της Κίνησης Χανίων Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και την Φασιστική Απειλή:

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ GRUP YORUM

ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ

Καταγγέλλουμε την απαγόρευση εισόδου στη χώρα και τη σύλληψη της Sena Erkoc και του Umut Gultekin, μελών του τουρκικού συγκροτήματος Grup Yorum που έφτασαν την Πέμπτη στα Χανιά για τη συμμετοχή τους σε συναυλία στα πλαίσια του 18ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ - Κοινωνικής Αλληλεγγύης Χανίων. Και οι δύο είναι υπήκοοι κρατών μελών της ΕΕ -  τουρκικής καταγωγής αλλά με γερμανική και αυστριακή υπηκοότητα, αντιμετωπίζονται από τις αρχές ως εχθροί του κράτους και απειλούνται με απέλαση.

Ενοχλεί την κυβέρνηση των δολοφόνων της Νέας Δημοκρατίας που συμμετέχει ενεργά στην γενοκτονική στρατιωτική επίθεση του Ισραήλ στην Παλαιστίνη και το Λίβανο, η δράση της λαϊκής μουσικής κολεκτίβας από την Τουρκία, που συγκροτήθηκε το 1985 μέσα στη Χούντα του Εβρέν. Αλλά δεν την ενοχλεί η αγαστή συνεργασία με το κράτος τρομοκράτη του Ισραήλ και με τους δολοφόνους των ΗΠΑ, δεν ενοχλούν τα στρατιωτικά συνέδρια του ΝΑΤΟ στην πόλη, δεν ενοχλεί η Αμερικάνικη Στρατιωτική Βάση στη Σούδα, ούτε ο αφανισμός χιλιάδων στην Παλαιστίνη. 

Η σύλληψη των μελών του συγκροτήματος αποτελεί ευθεία επίθεση στο διεθνές κίνημα αλληλεγγύης υπέρ των προσφύγων και ενάντια στην εργατική τάξη και το αντιρατσιστικό κίνημα στα Χανιά που αγωνίζονται για ανοιχτά σύνορα και κατά των επαναπροωθήσεων που δολοφονούν χιλιάδες στο Ιόνιο και το Αιγαίο. Δεν θα το επιτρέψουμε! Να μην απελαθούν τα μέλη των Grup Yorum, να συνεχίσουν κανονικά στο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ όπως έχει προγραμματιστεί. 

Η απάντηση σε τέτοιες προκλητικές επιθέσεις πρέπει να είναι πολιτική. Αγωνιζόμαστε για την ήττα της κυβέρνησης του ρατσισμού, του σεξισμού και του πολέμου. Παλεύουμε ανοιχτά σύνορα, άσυλο, χαρτιά και στέγη για μετανάστες και πρόσφυγες.

Να φράξουμε το δρόμο στα σχέδια της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας που στρώνει το δρόμο στους φασίστες, με την συγκάλυψη του εγκλήματος της Πύλου, με τη πραγματοποίηση νέων εγκλημάτων όπως η αστυνομική δολοφονία του του μετανάστη ντελιβερά Μοχάμεντ Καμράν Ασίκ μέσα στο ΑΤ του Αγίου Παντελεήμονα και την κλιμάκωση του ρατσισμού.

Όλοι/ες στο συλλαλητήριο στον ένα χρόνο από την επίθεση του κράτους τρομοκράτη του Ισραήλ, το Σάββατο 5/10 στις 12μμ στην Πλατεία Αγοράς.

Καλούμε τα εργατικά σωματεία, τις συλλογικότητες, τα κόμματα της Αριστεράς στη διαδήλωση για να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι του Μοχάμεντ Καμράν, το ερχόμενο Σάββατο 12/10 στις 12μμ στην Πλατεία Αγοράς.

Η ΚΕΕΡΦΑ θα συμμετέχει και στο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ.

Χανιά, 3/10/2024

Δεν υπάρχουν σχόλια: