Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2002

Γενοκτονία Παλαιστινίων μεθοδεύει το Ισραήλ

Εδώ και δεκαεφτά μήνες ο παλαιστινιακός λαός υφίσταται μια πραγματική γενοκτονία, την οποία έχουν εξαπολύσει οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής, με σκοπό να «κλείσουν» οριστικά το «Παλαιστινιακό πρόβλημα». Με την παρότρυνση των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης το Ισραήλ έχει επιβάλλει στρατιωτική κατοχή στις αυτοδιοικούμενες Παλαιστινιακές περιοχές, αρνείται προκλητικά να εφαρμόσει πολλές αποφάσεις διεθνών οργανισμών και επιδιώκει να κάμψει το φρόνημα του αγωνιζόμενου παλαιστινιακού λαού. Ο ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ (στον οποίο συμμετέχουν και οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΙ μαζί με άλλες οργανώσεις) μετά από σύσκεψη εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση - καταγγελία:

«Τις τελευταίες εβδομάδες το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ έχει εξαπολύσει μια τρομακτική σε έκταση και μεθόδους επίθεση ενάντια στα παιδιά, τις γυναίκες και τους άνδρες του ηρωικού Παλαιστινιακού λαού. Με πρόσχημα το δίκαιο αντικατοχικό αγώνα αυτού του λαού που διεκδικεί τη λευτεριά του, τη δική του πατρίδα, την αυτοδιάθεσή του, ο γνωστός χασάπης Σαρόν, επιδιώκει τη συντριβή της Ιντιφάντα, τη διάλυση της Παλαιστινιακής αντίστασης, σκορπώντας θάνατο και καταστροφή στους Παλαιστινιακούς καταυλισμούς, σε τέτοια μεγέθη που φτάνουν σε επίπεδα γενοκτονίας. Η πολιτική αυτή των σιωνιστών του Ισραήλ, συνδέεται άμεσα με την ένταση της επιθετικότητας του Αμερικάνικου ιμπεριαλισμού όπως αυτή εκδηλώνεται μετά τις 11/9, με τον πόλεμο που έχει ξεκινήσει στην κεντρική Ασία.

  • Γιατί η επέμβαση κι ο σφαγιασμός του λαού του Αφγανιστάν τροφοδοτεί αντικειμενικά την επιθετικότητα ενάντια σε όλους τους λαούς της ευρύτερης περιοχής, καθώς μετατοπίζει τους συσχετισμούς σε βάρος των λαών, υπέρ των δολοφονικών ιμπεριαλιστικών ορδών.
  • Γιατί ο Παλαιστινιακός αγώνας αποτελούσε έτσι κι αλλιώς ένα σοβαρό αγκάθι στα επεκτατικά σχέδια των ΗΠΑ, στο βαθμό που εξελίσσεται στην κρίσιμη γεωπολιτικά περιοχή της Μ. Ανατολής, η οποία αποτελεί στόχο της αμερικανικής επέλασης (π.χ. Ιράκ), αλλά και γιατί αποτελεί σύμβολο αντίστασης για τα δεκάδες εκατομμύρια του μουσουλμανικού -Αραβικού κόσμου.
  • Γιατί οποιαδήποτε λαϊκή αντίσταση και πάλη αποτελεί, σύμφωνα μετά κηρύγματα του Μπους και των ομοίων του, τρομοκρατική πράξη, παραφωνία σε ένα κόσμο όπου πρέπει να ηχούν μόνο οι βομβαρδισμοί των ιμπεριαλιστών.
Γι’ αυτούς τους λόγους οι ΗΠΑ παρέχουν στήριξη και κάλυψη στο φασίστα Σαρόν, ο οποίος δεν αναγνωρίζει στους Παλαιστίνιους ούτε καν το «δικαίωμα» της «κολοβής αυτονομίας», το οποίο προέβλεπε η συμφωνία του Όσλο του ’93, όπως αυτή είχε διαμορφωθεί υπό την αμερικάνικη καθοδήγηση. Ταυτόχρονα είναι φανερό πως οι «ανησυχίες» που εκφράζονται για την κατάσταση από την καπιταλιστική -ιμπεριαλιστική ΕΕ, είναι πέρα για πέρα υποκριτικές και αφορούν μόνο τις προσπάθειές της για διείσδυση στην περιοχή για την εξυπηρέτηση των δικών της συμφερόντων.

Ο δίκαιος και ηρωικός αγώνας του Παλαιστινιακού λαού, αποτελεί για όλους αυτούς τους λόγους ένα πολύτιμο μήνυμα για όλους τους λαούς του κόσμου με πολλές πλευρές:
  • Γιατί δείχνει στην εποχή της πιο βάρβαρης ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας, κόντρα στους μύθους για το ανίκητο του ιμπεριαλισμού, πως ΟΙ ΛΑΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ, ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ.
  • Γιατί διδάσκει μέσα από την πολυκύμαντη διαδρομή του, πως καμιά κατάχτηση δεν μπορεί να υπάρξει σαν αποτέλεσμα «συνεννόησης» με τους καταπιεστές, πολύ περισσότερο όταν αυτή η συνεννόηση γίνεται υπό τη διεύθυνση του μεγαλύτερου τυράννου, δηλαδή των ΗΠΑ. Διδάσκει δηλαδή, ότι ο δρόμος των λαών είναι η αταλάντευτη, ανειρήνευτη πάλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τους υποτακτικούς του.
Ο λαός μας που αντιμετωπίζει ανάλογα προβλήματα, που βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας, οφείλει να αναπτύξει πλατύ κίνημα αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, οφείλει να ενώσει τη φωνή για την κατάσταση από την καπιταλιστική ιμπεριαλιστική ΕΕ, είναι πέρα για πέρα υποκριτικές και αφορούν μόνο τις προσπάθειές της για διείσδυση στην περιοχή για την εξυπηρέτηση των δικών της συμφερόντων.

Ο δίκαιος και ηρωικός αγώνας του Παλαιστινιακού λαού, αποτελεί για όλους αυτούς τους λόγους ένα πολύτιμο μήνυμα για όλους τους λαούς του κόσμου με πολλές πλευρές:
  • Γιατί δείχνει στην εποχή της πιο βάρβαρης ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας, κόντρα στους μύθους για το ανίκητο του ιμπεριαλισμού, πως ΟΙ ΛΑΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ, ΜΠΟ ΡΟΥΝ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ.
  • Γιατί διδάσκει μέσα από την πολυκύμαντη διαδρομή του, πως καμιά κατάχτηση δεν μπορεί να υπάρξει σαν αποτέλεσμα «συνεννόησης» μι τους καταπιεστές, πολύ περισσότερο όταν αυτή η συνεννόηση γίνεται υπό τη διεύθυνση του μεγαλύτερου τυράννου, δηλαδή των ΗΠΑ. Διδάσκει δηλαδή, ότι ο δρόμος των λαών είναι η αταλάντευτη, ανειρήνευτη πάλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τους υποτακτικούς του.
Ο λαός μας που αντιμετωπίζει ανάλογα προβλήματα, που βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας, οφειλή να αναπτύξει πλατύ κίνημα αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, οφείλει να ενώσει τη φωνή του και την πάλη του με τον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα των παιδιών της Παλαιστίνης, να καταγγείλει τους σιωνιστές, τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, αλλά και την ελληνική κυβέρνηση που ευθυγραμμίζεται με τις επιλογές του.»

____________________________________________________________

Ντοκουμέντο από τις άγριες δολοφονίες των αμάχων Παλαιστινίων. Ο δωδεκάχρονος Μοχάμετ Αλ Ντουρά, προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από το σώμα του πατέρα του για ν' αποφύγει τις δολοφονικές σφαίρες των Ισραηλινών στρατευμάτων κατοχής.

Τελικά τους δολοφόνησαν εν ψυχρώ και τους δυο. (σ.σ. ο πατέρας γλύτωσε το θάνατο, τραυματισμένος βαριά)




Από την τριμηνιαία οικολογική έκδοση επικοινωνίας "Οικολόγοι Εναλλακτικοί", Αθήνα, Δεκέμβριος 2001 - Φεβρουάριος 2002, Β' Περίοδος, Αρ. Φύλλου 29, σελ. 4

Δεν υπάρχουν σχόλια: