Σάββατο, 14 Οκτωβρίου 2017

Οικοπράσινοι της δεκάρας και της εξουσίας

Το Σάββατο 7/10/2017 οι "Οικολόγοι Πράσινοι" και το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα διοργάνωσαν «ανοιχτή ημερίδα - συνάντηση εργασίας», με θέμα: «Κοινωνική Ευρώπη: Οι Πράσινες θέσεις για την Οικονομία και την Παιδεία». "Σκοπός της εκδήλωσης", όπως αναφέρουν στην ιστοσελίδα τους, "είναι να έρθουν πιο κοντά Ευρωπαίοι και Έλληνες πολίτες ώστε να ανταλλάξουν απόψεις και πρακτικές συμβατές με τις πράσινες πολιτικές για μια κοινωνική Ευρώπη".


Στο πρόγραμμα "Κοινωνική Ευρώπη" δεν μπόρεσε κάποιος να διακρίνει ίχνος "πράσινης" πολιτικής στα τόσα περιβαλλοντικά εγκλήματα που διεκπεραιώνει η συγκυβέρνηση ΣυΡιζΑ /ΑνΕλ  στο Ελληνικό, στη Νέα Φιλαδέλφεια, στο Παλιούρι Χαλκιδικής, στη Λίμνη Στυμφαλία για να επισημάνουμε μονάχα μερικά που τρέχουν αυτή τη στιγμή στην επικαιρότητα. Και την οποία συγκυβέρνηση οι "Οικολόγοι Πράσινοι" στηρίζουν με βουλευτή αλλά και συμμετέχουν με αναπληρωτή υπουργό!

Εξάλλου οι Γερμανοί Πράσινοι που αποτελούν την "ατμομηχανή" του ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος ήδη ετοιμάζεται να συμμετάσχει στη νέα κυβέρνηση της Μέρκελ μαζί με την (ακρο)δεξιά CDU/CSU και τους νεοφιλελεύθερους του FDP. Οι "πράσινες πολιτικές" και η "Κοινωνική Ευρώπη" αποτελούν για αυτούς τους οικοπράσινους της δεκάρας, ένα όχημα που οδηγεί σε κυβερνητικές θέσεις, εξουσία και κονδύλια για ΜΚΟ...


Δεν υπάρχουν σχόλια: