Τρίτη 13 Αυγούστου 2019

Διαμαρτυρία 14/8, ώρα 10π.μ. στο Υπουργείο Περιβάλλοντος ενάντια στο κυνήγι άγριων χοίρων

Πολίτες καταγγέλλουν την άρση απαγόρευσης κυνηγιού άγριων χοίρων και καλούν σε διαμαρτυρία στις 14  Αυγούστου 2019 στις 10 το πρωί έξω από το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Η επιστολή αναφέρει τα εξής:

"Προς Υπουργό Περιβάλλοντος κο Χατζηδάκη
Επιστολή Διαμαρτυρίας Για Πογκρόμ Δίωξης & Εξόντωσης Αγριόχοιρων

Ημερομηνία: 12 Αυγούστου 2019

Kοινοποίηση Προς
- Γραφείου Υπουργού Κου Χατζηδάκη
Διευθυντή Κο Πευκιανάκη Email n.pefkianakis@prv.ypeka.gr
Γραμματεία Υπουργού Email secmin@ypen.gr
- Γ. Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων 
Κο Αραβώση Email grggper@prv.ypeka.gr

Υπουργέ Κε Χατζηδάκη Σταματήστε Τώρα Το Πογκρόμ Δίωξης Και Θανάτωσης Εναντίων Των Αγριόχοιρων!
Κε Χατζηδάκη Τα Αγριογούρουνα & Τα Άλλα Άγρια Ζώα Δεν Σας Ανήκουν Για Να Αποφασίζετε Για Τη Ζωή Και Το Θάνατό Τους!
Πάρτε Πίσω Τώρα Την Παράνομη Υπουργική Απόφαση, Διώξεων & Προληπτικών Θανατώσεων Των Αγριόχοιρων!
Αυτή Είναι Η Δέουσα Υπεύθυνη Αντιμετώπιση Της Πολιτείας Και Οι Πρακτικές Τύπου "Πονάει Δάκτυλο, Κόβει Χέρι";

Είμαστε Αποφασισμένοι Πολίτες (Όπως Προβλέπεται Η Υποχρέωσή Μας Εκ Του Συντάγματος Άρθρο 24 Προστασία Περιβάλλοντος) Να Προστατεύσουμε Τα Άγρια Ζώα Και Τη Φύση Και Είμαστε Περισσότεροι Από Τους Κυνηγούς!
ΟΧΙ Στις Παράνομες Υπουργικές Αποφάσεις Προληπτικών Θανάτων Των Αγριόχοιρων Για Να Εξυπηρετήσετε Τη Βιομηχανία Κρέατος Χοίρων Και Τις Απώλειες Κερδών Τους Και Το Λόμπι Των Κυνηγών Να Κυνηγούν Ακόμη Και Εντός Προστατευόμενων Καταφυγίων Άγριας Ζωής - ΚΑΖ Και Να Δολοφονούν Τα Άγρια Ζώα Και Με Υπουργική Βούλα!

Με Το Πρόσχημα Του Υπερπληθυσμού Και Της Αφρικανής Πανώλης Χοίρων Σε Γείτονες Χώρες, Όπου Απαγορεύτηκε το Κυνήγι Γιατί Αποτελεί Κύριο Τρόπο Μετάδοσης Του Ιού, Στήνετε Μαζί Με Τους Κυνηγούς Εκτελεστικά Αποσπάσματα Των Αγριόχοιρων!

Με Ποια Στοιχεία Και Εντελώς Ατεκμηρίωτα, Χωρίς Διαχειριστικά Μέτρα Αποφασίζετε Για Παράνομους Προληπτικούς Θανάτους, Οδηγώντας Τους Ελάχιστους Υγιείς Πληθυσμούς Αγριόχοιρων Στη Σφαγή;

Συναποφασίσατε Μαζί Με Την Κυνηγετική Ομοσπονδία Ελλάδας, Εκπροσώπους Βιομηχανίας Χοίρων, Χωρίς Να Μετέχουν Οι Μεγάλες Περιβαλλοντικές Και Φιλοζωικές Ομοσπονδίες & Οι Επιστήμονες Βιολόγοι-Περιβαλλοντολόγοι, Που Και Γνώση Επί Του Θέματος Έχουν Και Προτάσεις!
Γιατί Ακολουθείτε Τα Χνάρια Των Προκατόχων Σας;

Με Μια Απαράδεκτη Νέα Ρυθμιστική Θήρας 2019-2020, Δώσατε Δωράκι Στους Κυνηγούς Που Θριαμβολογούν, Το Κυνήγι Του Αγριόχοιρου Χωρίς Κανέναν Αριθμητικό Περιορισμό Κάρπωσης Και Με Την Υπουργική Σας Απόφαση, Δώσατε Το Τελειωτικό Χτύπημα, Μέχρι Και 15/09/2020 Τα Συνεργεία Δίωξης Να Κυνηγούν Και Να Σκοτώνουν Όλο Το Χρόνο Ακόμη Και Εντός Προστατευόμενων Καταφυγίων Άγριας Ζωής Δήθεν Αγριόχοιρους!
Και Ποιος Θα Τους Ελέγχει Κε Χατζηδάκη; Οι Υπάλληλοι Σας Από Τα Γραφεία Στην Αθήνα Ή Μήπως Η Θηροφυλακή;

Δώσατε Δε Τη Δυνατότητα Οι Κυνηγοί Να Πωλούν Το Κρέας Των Αγριόχοιρων Που Θα Δολοφονούν, Σε Εστιατόρια Και Ταβέρνες Και Μάλιστα Χωρίς Κανένα Κόστος Εκτροφής!
Δεν Γνωρίζετε Κε Χατζηδάκη Ότι Η Αφρικανική Πανώλη Χοίρων Μεταδίδεται Και Απο Το Προς Βρώσιν Κρέας;

Υπερασπίζεστε Κε Χατζηδάκη Τα Κέρδη Των Βιομηχανιών Χοίρων Και Πιθανές Απώλειες, Δεδομένου Ότι Η Θνησιμότητα Των Εκτρεφόμενων Χοίρων Αγγίζει Το 100%! Και Τα Άγρια Ζώα Σε Διώξεις Και Προληπτικές Θανατώσεις;
Αυτή Είναι Η Δέουσα Υπεύθυνη Αντιμετώπιση Της Πολιτείας, Και Οι Πρακτικές Τύπου "Πονάει Δάκτυλο, Κόβει Χέρι";

Όλα Τα Περιστατικά Που Παρουσιάστηκαν Στις Γείτονες Χώρες, Προερχόταν Απο Μονάδες Που Δεν Πληρούσαν Τις Προδιαγραφές Και Τα Μέτρα Ασφαλείας Και Από Τους Εκτροφείς Κατοικίδιων Χοίρων Και Της Πίσω Αυλής!

Ο Πιο Αποτελεσματικός Τρόπος Λοιπόν, Αντιμετώπισης Της Αφρικανικής Πανώλης Χοίρων Στην Ελλάδα - Που Δεν Υπάρχει Καν Κρούσμα- Είναι Να Στήσουμε Όλους Αυτούς Που Είναι Υπεύθυνοι, Ενώπιον Του Εκτελεστικού Αποσπάσματος Των Κυνηγών Και ΟΧΙ ΤΑ ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΑ!
Δηλαδή Τους Κυνηγούς Με Τις Αθρόες Εγκαταλείψεις Θηραμάτων Στη Φύση.
Εκτροφείς Χοίρων Με Επιδοτούμενες Μονάδες Εκ Της Ε.Ε. Που Αφού Τις Έκλεισαν Μετά Εγκατέλειψαν Τους Χοίρους Στη Φύση, Δημιουργώντας Το Φαινόμενο Του Υβριδισμού Μεταξύ Ήμερων Και Άγριων Χοίρων Και Την Ανεξέλεγκτη Αναπαραγωγή Τους
Τους Παράνομους Εκτροφείς Χοίρων Με Οικόσιτα Ζώα Backyard
Τους Παράνομους Εισαγωγείς Κρέατος Εξωτερικού
Τους Παράνομους Σφαγείς Χωρίς Ελέγχους
Και Πάει Λέγοντας Μεγάλη Η Λίστα Των Υπευθύνων!

Η Άγνοια Είναι Προφανής Και Αντικατοπτρίζεται Στη Νέα Ρυθμιστική Θήρας Και Στην Υπουργική Απόφαση Για Τα Μέτρα Πρόληψης Της Αφρικανικής Πανώλης Με Τα Συνεργεία Δίωξης & Τις Προληπτικές Θανατώσεις Των Αγριόχοιρων!
Η Άγνοια Αντιμετώπισης Κε Χατζηδάκη, Είναι Άκρως Επικίνδυνη Για Τη Φύση Τα & Άγρια Ζώα!

Πολιτεία-Υπουργεία & Κυνηγοί, Χοιροκτηνοτρόφοι Συνένοχοι Στο Ίδιο Έγκλημα!
Την Πληρώνουν Όμως Τα Αθώα Θύματα Τα Άγρια Ζώα!
Οι Πραγματικά Υπεύθυνοι Θα Πληρώσουν Για Τις Επιλογές Τους Και Την Εγκληματική Τους Δράση;

Η Ίδια Η Πολιτεία Και Τα Υπουργεία Περιβάλλοντος & Αγροτικής Ανάπτυξης, Τους Παρέχουν Σήμερα Άσυλο, Τους Έχρισαν Διαχειριστές Της Φύσης Και Ταυτόχρονα Εξολοθρευτές Με Τα Κυνηγετικά Συνεργεία Δίωξης Των Αγριόχοιρων Που Οι Ίδιοι Είτε Δημιούργησαν, Είτε Συγκάλυψαν!

Αυτοί Είναι Οι Πραγματικά Ένοχοι Και Όχι Τα Αθώα Θύματα Οι Αγριόχοιροι Και Τα Άλλα Άγρια Ζώα Που Μόνιμα Στοχοποιούν!

Σταματήστε Τώρα Το Πογκρόμ Δίωξης Και Θανάτωσης Εναντίων Των Αγριόχοιρων!


Εθελοντής Πολίτης Για Την Προστασία Της Άγριας Πανίδας & Χλωρίδας"
Επίσης συνειδητοποιημένοι ενεργοί πολίτες καλούνται να υπογράψουν επιστολή διαμαρτυρίας για την απόφαση εξόντωσης των αγριων χοίρων:

Με την υπ' αριθμόν ΥΠΕΝ/ΔΔΔ/71082/539/5-8-2019 Απόφαση Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, απελευθερώνεται η θήρα των άγριων χοίρων, καθώς αίρονται οι περιορισμοί για την προστασία της βιοποικιλότητας. Ως πολίτες με οικολογική συνείδηση, εναντιωνόμαστε σθεναρά σε αυτή την απόφαση που ελήφθη με την πρόφαση της απειλής μετάδοσης της αφρικανικής πανώλης, δίχως να καταγραφούν κρούσματα επιδημίας όπως τόνισε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σε σχετική κοινοβουλευτική του ομιλία, δίχως να κληθούν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις και δίχως να εξαντληθούν όλα τα ηπιότερα μέτρα, όπως ο περιορισμός των οικόσιτων χοίρων, μέτρο που συνιστούν διεθνώς δασολόγοι και κτηνίατροι, για την προστασία από τυχόν επιδημία.

Χωρίς λοιπόν να υπάρξουν προληπτικά μέτρα, χωρίς ενδείξεις ή ενδελεχή έρευνα για τυχόν άρρωστα ζώα, χωρίς τήρηση διαδικασίας κοινωνικού διαλόγου αποφασίστηκε η μαζική εξόντωση των άγριων χοίρων, με συνεπίκουρους τους κυνηγούς, σε εφαρμογή πρακτικών που αν μη τι άλλο δε συνάδουν με την ευρωπαϊκή πολιτική και εκθέτουν τη χώρα διεθνώς.

Ζητάμε:

1. Άμεση ανάκληση της ΥΠΕΝ/ΔΔΔ/71082/539/5-8-2019 Απόφασης Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

2. Άμεση διεξαγωγή κοινωνικού διαλόγου με τη συμμετοχή ειδικών και περιβαλλοντικών οργανώσεων, για τη λήψη πρόσφορων και ήπιων προληπτικών μέτρων.

3. Απομάκρυνση των κυνηγών από τη διαδικασία λήψης αποφάσεων, εκ μέρους της Διοίκησης, καθώς δεν αποτελούν ρυθμιστές της βιοποικιλότητας και καταφανώς έχουν ίδιο όφελος.

4. Συνεργασία για τη δημιουργία περιβαλλοντικής συνείδησης και σεβασμού στους φυσικούς πόρους και της βιοποικιλότητας, καθότι αποτελεί περιβαλλοντική αναγκαιότητα αλλά και δείκτη πολιτισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: