Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019

20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ: Διαδηλώνουμε, απεργούμε για το κλίμα

Μια βδομάδα πριν, 40 χιλιάδες λίτρα ντίζελ διέρρευσαν στα ανοιχτά της Παταγονίας (Χιλή) προκαλώντας μια τεράστια καταστροφή. Αυτές τις μέρες οι πυρκαγιές στη Σιβηρία έχουν ξεφύγει από κάθε έλεγχο, προκαλώντας μια “παγκόσμια οικολογική καταστροφή”. Οι πυρκαγιές είναι ταυτόχρονα και προϊόν της κλιματικής αλλαγής και θα την ενισχύσουν. 

Οι σύνοδοι κορυφής δεν έχουν καταφέρει να σταματήσουν την καταστροφή. Ούτε πρόκειται να την σταματήσουν. Η κλιματική αλλαγή, η διατήρηση της βιοποικιλότητας, η  προστασία των ωκεανών θα έρχονται πάντα σε δεύτερη μοίρα σε ένα σύστημα όπου η πτώση της ανταγωνιστικότητας μια επιχείρησης ή μια ολόκληρης εθνικής οικονομίας θα ισοδυναμεί και με τον “θάνατό” της. Το περιβάλλον θα βρίσκεται συνεχώς σε κίνδυνο όσο ο καπιταλισμός συνεχίζει να κυριαρχεί πάνω στον πλανήτη. 

Έχουμε διαδηλώσει πολλές φορές, σε παγκόσμια κλίμακα, ενάντια στην οικολογική καταστροφή. Αυτό που χρειάζεται τώρα επιτακτικά είναι να κλιμακώσουμε τη δράση μας. Και ποσοτικά και ποιοτικά. 


Βάζουμε σαν στόχο να κάνουμε την 20η Σεπτέμβρη μια ημέρα όχι μόνο παγκόσμιας δράσης αλλά και παγκόσμιας απεργίας ενάντια στην κλιματική αλλαγή.  Όλα τα κινήματα -από τη Χαλκιδική και την Ήπειρο ενάντια στις εξορύξεις μέχρι τον Πειραιά και τη Ραφήνα ενάντια στην καταστροφή των λιμανιών και των ρεμάτων μέχρι το Ελληνικό και το Γουδή ενάντια στη λεηλασία των ελεύθερων χώρων και του πρασίνου- έχουν κάθε λόγο να συντονιστούν στις 20 Σεπτέμβρη με το διεθνές κίνημα και να απευθυνθούν στα συνδικάτα για απεργιακή κινητοποίηση την ίδια μέρα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: