Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019

Εκδήλωση - Συναυλία στα Φιλιατρά Μεσσηνίας ενάντια στις εξορύξεις

Οι εξορύξεις υδρογονανθράκων εντείνουν την καταστροφή του φυσικού κόσμου και την εκμετάλλευση των ζωών μας.

Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ξεκάθαρο ότι πολλαπλές εξορύξεις υδρογονανθράκων πρόκειτα να λάβουν χώρα στην ελλαδική επικράτεια. Η διαφαινόμενη ενεργειακή κρίση εξάλλου εξαναγκάζει τους παγκόσμιους καπιταλιστές και τα κράτη να αναζητήσουν νέα πεδία εκμετάλλευσης, προκειμένου ν' ανακαλύψουν νέα ενεργειακά αποθέματα.

Οι εξορύξεις υδρογονανθράκων - είτε στην ξηρά είτε στη θάλασσα - μπορούν να εξασφαλίσουν στους καπιταλιστές πως το σύστημά τους θα συνεχίζει να βγάζει κέρδος για τους ίδιους. Ωστόσο, οι συνέπειες της εξορυκτικής δραστηριότητας είναι καταστροφικές. Το περιβάλλον απειλείται από τον κίνδυνο ενός ατυχήματος που θα μπορούσε να προκαλέσει κάποια διαρροή πετρελαίου στη θάλασσα, την καθημερινή εξορυκτική δραστηριότητα, από τις τεχνικές παρεμβάσεις και τα έργα υποδομής, από την ηχορύπανση και τις καθημερινές διαρροές μικροποσοτήτων πετρελαιοειδών, από την αύξηση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Ακόμα, η κοινωνία απειλείται κι αυτή από την καπιταλιστική ανάπτυξη.


Σε ότι μας αφορά, εμείς δεν επιθυμούμε μια εναλλακτική καπιταλιστική διαχείριση, δε θέλουμε ένα "πράσινο και εξορθολογισμένο" εκμεταλλευτικό σύστημα. Η μοναδική βιώσιμη πρόταση, προκειμένου να σταματήσουμε την υποβάθμιση του φυσικού κόσμου και την εκμετάλλευση της ζωής μας είναι η κοινωνική επανάσταση, η ανατροπή του δεσποτισμού του κράτους και του κεφαλαίου και ο ριζοσπαστικός μετασχηματισμός της κοινωνίας, στην οποία όλες κι όλοι εμείς οι από τα κάτω θα πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας.

Εκδήλωση - Συναυλία: Σάββατο 7/9, στις 19:00, κεντρική πλατεία Φιλιατρών

* Μαριλένα Καντζιλιέρη
* Γιάννης Μπαμπής
* New Zero God

Καμία εξόρυξη ποτέ και πουθενά
ελεύθερες οι θάλασσες, τα δάση , τα βουνά

Ανάπτυξη σημαίνει λεηλασία
αγώνας για τη γη & την ελευθερία

Πρωτοβουλία Αναρχικών Μεσσηνίας Ενάντια Στις Εξορύξεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: