Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

ΧΑΝΙΑ: Σύσκεψη για την συγκρότηση της «Πρωτοβουλίας Ενάντια στην Περιβαλλοντική Καταστροφή και την Κλιματική Αλλαγή»

Σύσκεψη για την συγκρότηση της «Πρωτοβουλίας Ενάντια στην Περιβαλλοντική Καταστροφή και την Κλιματική Αλλαγή» πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου στο Εργατικό Κέντρο Χανίων. Ύστερα από πλούσια και εποικοδομητική συζήτηση αποφασίσαμε ότι την Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη θα οργανώσουμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στην πόλη μας, στην Πλατεία Αγοράς στις 6μμ, στο πλαίσιο της παγκόσμιας κινητοποίησης για να σταματήσουμε την περιβαλλοντική καταστροφή και να απαιτήσουμε άμεσες λύσεις για τη σωτηρία του πλανήτη από την κλιματική αλλαγή.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν φορείς και συλλογικότητες όπως η Οικολογική Πρωτοβουλία Χανίων, η Extinction Rebellion, η δημοτική κίνηση Ανταρσία στα Χανιά, καθώς και ακτιβιστές του οικολογικού κι εργατικού κινήματος. Αποφασίστηκε η μόνιμη λειτουργία της Πρωτοβουλίας, η οποία θα είναι ανοιχτή σε συλλογικότητες και αγωνιστές, η ανάπτυξη ενημερωτικών δράσεων, η δημιουργία blog. Η συγκρότηση της Πρωτοβουλίας έχει στόχο την μαχητική ενωτική δράση και τη μαζική συμμετοχή περιβαλλοντικών κινήσεων, συνδικαλιστικών οργανώσεων, μαθητών/τριών, φοιτητών/τριών, τοπικών συλλόγων, δημοτικών– περιφερειακών σχημάτων, ακτιβιστών/τριών και ενεργών πολιτών στις 20 του Σεπτέμβρη και στη συνέχεια.

Νέα σύσκεψη της «Πρωτοβουλίας Ενάντια στην Περιβαλλοντική Καταστροφή και την Κλιματική Αλλαγή στα Χανιά» θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, στις 7μμ, στο Εργατικό Κέντρο Χανίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: