Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Σύσκεψη της «Πρωτοβουλίας ενάντια στην περιβαλλοντική καταστροφή και την κλιματική αλλαγή»

Σύσκεψη της «Πρωτοβουλίας ενάντια στην περιβαλλοντική καταστροφή και την κλιματική αλλαγή»
πραγματοποιήθηκε στα Γιάννενα τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφέρειας, με τη συμμετοχή φοιτητών, εργαζομένων και ακτιβιστών κατά των εξορύξεων.

Τη συζήτηση άνοιξε η Λουίζα Γκίκα που μετέφερε τη συζήτηση από την ιδρυτική σύσκεψη της Πρωτοβουλίας για την ανάγκη συντονισμού των ξεκινημένων αντιστάσεων και τη σημασία της διεθνούς κινητοποίησης στις 20 Σεπτεμβρίου. Το λόγο πήρε ο Γιάννης Παπαδημητρίου που πέρα από τη συμφωνία του με τα αιτήματα της πρωτοβουλίας και τον διεθνή συντονισμό τόνισε πως έχουμε να παλέψουμε απέναντι στον “Έλληνα Μπολσοναρο”, αφού η νέα κυβέρνηση προχωράει επιθετικά σε ό, τι έχει να κάνει με το περιβάλλον ανοίγοντας ξανά ζητήματα από την εκτροπή του Αχελώου μέχρι το μπάζωμα των αιγιαλών, ενώ συνεχίζει το έργο της προηγούμενης κυβέρνησης στις εξορύξεις.


Όλοι όσοι τοποθετήθηκαν στη συνέχεια συμφώνησαν στην ίδρυση της Πρωτοβουλίας τοπικά και στη διοργάνωση διαδήλωσης στα Γιάννενα στις 20 Σεπτεμβρίου στην Περιφέρεια στις 6.30μμ, που πέρα από το κάλεσμα σε περιβαλλοντολογικές κινήσεις θα απευθυνθεί και σε σωματεία και φοιτητικούς συλλόγους.

Αποφασίστηκε νέα σύσκεψη τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφέρειας στη Στοά Σάρκα για την οργάνωση της διαδήλωσης και συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα

Δεν υπάρχουν σχόλια: