Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

Πορεία Ενάντια στης Φύσης τη Λεηλασία

Είμαστε υπόλογοι στους νέους για τι είδους κληρονομιά θα τους αφήσουμε γι αυτό την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου ενωνόμαστε και με μια φωνή να πούμε:

«Όχι στην τοποθέτηση ανεμογεννητριών και την πλέον καταστροφή της φύσης».

Την ημέρα γιορτής βουνού ας του κάνουμε δώρο τη φωνή μας και να εκφράσουμε τη δυσαρέσκειά μας για αυτό που γίνεται και που πρόκειται να γίνει στα Ελληνικά Βουνά μας...

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου "Παγκόσμια Μέρα Βουνού"
6μ.μ. Μοναστηράκι στη πλατεία έξω από το Μετρό



Ενάντια στην λεηλασία της Φύσης
-----------------------------------------------------------
Όχι αιολικά σε προστατευόμενες περιοχές.
-----------------------------------------------------------
Άγραφα, Σαμοθράκη, Ικαρία, Τήνος, Άνδρος, Λέσβος, Βασιλίτσα, νότια Πίνδος, Άσκιο, Βέρμιο, Πιέρια, Κίσσαβος, νότιο Πήλιο, Οίτη, Αιτωλοακαρνανία και Ναυπακτία, Ζήρεια, Λύρκειο, Πάρνωνας, Βόρειος Ταΰγετος, Καβομαλιάς, Μάνη, Κύθηρα, Κρήτη, Κάρπαθος είναι μερικά μόνο από τα ονόματα των τόπων που μπορεί να ισοπεδωθούν.
------------------------------------------------------------
Η Απόδραση στη Φύση υποστηρίζει την ανάγκη της Πράσινης Μετάβασης με στόχο την ταχύτερη δυνατή ελάττωση με ορίζοντα το μηδενισμό εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου. Συνεπώς θεωρούμε αναγκαία την προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και μετατόπιση των στρατηγικών επενδύσεων από τα ορυκτά καύσιμα προς αυτές.  Όχι όμως στην ολοκληρωτική ισοπέδωση των βουνών μας.
--------------------------------------------------------------
*Η 11η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε το 2003 από τα Ηνωμένα Έθνη ως Διεθνής Ημέρα Βουνού για να αναδείξει τον ζωτικό ρόλο που παίζει το βουνό στη ζωή των ανθρώπων και να υπενθυμίσει στη διεθνή κοινότητα την ευθύνη που έχει για τη διατήρησή του.

Τα βουνά καλύπτουν το 1/5 της ξηράς και παρέχουν ζωή στο 1/10 του παγκοσμίου πληθυσμού. Η δασική αποψίλωση συμβάλλει στην οικολογική υποβάθμιση και την απώλεια της βιοποικιλότητας.
Πηγή: https://www.sansimera.gr/worldays/83
------------------------------------------------------------
Τόπος συνάντησης:
Τετάρτη 11 Δεκέμβρη «Παγκόσμια μέρα  Βουνού»
 6μ.μ. Πλατεία Μοναστηρακίου.



**https://www.facebook.com/savegreekmountains/
***https://www.facebook.com/events/527100498143101/
**** Η ομάδα μας δεν διοργανώνει την συγκέντρωση-πορεια, απλά θα παραβρεθούμε στην εκδήλωση της σελίδας Ελεύθερα Βουνα Χωρίς Αιολικά.( σύνδεσμος πιο πάνω: σελίδα κ εκδήλωση).
#savegreekmountains #saveAgrafa
Αποδραση στη ΦΥΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: