Τρίτη 30 Μαΐου 2023

Κινητοποίηση την Πέμπτη 1/6/2023, Πλατεία Κοζάνης, 7μ.μ. ενάντια στην άναρχη και υπέρμετρη εγκατάσταση ΑΠΕ στη Δυτική Μακεδονία

H δυτική Μακεδονία και κυρίως οι νομοί Φλώρινας και Κοζάνης έχουν πληρώσει γερό τίμημα και συνεχίζουν να πληρώνουν. Χιλιάδες στρέμματα σκαμμένης γης από τα ορυχεία που έχουν μείνει χωρίς αποκατάσταση, βίαιη απολιγνιτοποίηση, ανεργία και τώρα χιλιάδες στρέμματα φωτοβολταϊκών σε χωράφια και βοσκοτόπια και ανεμογεννήτριες σε όλα τα βουνά. Και είμαστε ακόμα στην αρχή. Άναρχη εγκατάσταση φωτοβολταϊκών και ανεμογεννητριών παντού προς όφελος των ιδιωτών επενδυτών. Και το ρεύμα πιο ακριβό απο πρίν. Το περιβάλλον, η χλωρίδα και η πανίδα βάλλονται απο παντού. Η γεωργική γη μειώνεται, οι κτηνοτρόφοι τελειώνουν και αυτοί. Τι θα μείνει σε αυτό τον τόπο; Σεληνιακό τοπίο, πάνελ και σίδερα στα βουνά. Έρχονται, εγκαθιστούν και όταν τελειώσουν τα έργα οι δουλειές τέλος. Αυτή είναι η ανάπτυξη; Η περιοχή ερημώνει, έχει ξεπουληθεί. ΦΤΑΝΕΙ!

Όλοι στο Παλλαϊκό Συλλαλητήριο ενάντια στην άναρχη και υπέρμετρη εγκατάσταση ΑΠΕ στη Δυτική Μακεδονία. Συγκέντρωση την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023 στην Πλατεία Κοζάνης, στις 7 το απόγευμα.

Καλούν η Κοινότητα Καλαμιάς, η Επίτροπή Αγώνα Γαλατινής ενάντια στα Φοτοβολαταϊκά, το Ανοικτό Δίκτυο Πολιτών Φλώρινας "Ελεύθερα Βουνά", η συλλογικότητα "Εορδαία SOS",  η "Ενέργεια Περιβάλλον SOS Δυτικής Μακεδονίας και η Επιτροπή Αγώνα Σιάτιστας ενάντια στα Αιολικά. 

Ανακοίνωση του Συλλόγου για την Καταπολέμηση της Ανεργίας και για την Ανάπτυξη της περιοχής Αγίου Δημητρίου -Ρυακίου Κοζάνης

Tο Δ.Σ. του Συλλόγου μας καταδικάζει την αστυνομική βία προς τους αγωνιζόμενους κατοίκους της Καλαμιάς Κοζάνης και τον τραυματισμό συμπολίτη μας, καθώς και τη σύλληψη κατοίκων και φοιτητών, που συμπαραστέκονται στον αγώνα του χωριού εναντίον της άναρχης εγκατάστασης φωτοβολταϊκών γύρω από το χωριό τους !!!

Ο Σύλλογος για την Καταπολέμηση της Ανεργίας και για την Ανάπτυξη της περιοχής Αγίου Δημητρίου - Ρυακίου, συμμετέχει την Πέμπτη 01 Ιουνίου 2023 στις 19:00, στο Πανδυτικομακεδονικο Συλλαλητήριο στην  κεντρική πλατεία της Κοζάνης, στηρίζοντας τον δίκαιο αγώνα των κατοίκων ενός μικρού χωριού και αντιστεκόμαστε απέναντι στην άνανδρη κρατική βία και απέναντι στους επιχειρηματικούς ομίλους, που το μόνο μέλημά τους είναι τα κέρδη τους !!!

Διαδηλώνουμε απέναντι στα σχέδια της απολιγνιτοποίησης, η οποία θα ερημώσει την περιοχή μας που για μισό αιώνα τόσα πολλά πρόσφερε στην οικονομία και στρατηγική της χώρα μας !!!

Ο ρόλος της Δημοτικής και Περιφερειακής Αρχής δεν είναι να "συμπαραστέκονται" στους κατοίκους με ανακοινώσεις και δήθεν δηλώσεις, αλλά να είναι μπροστάρηδες και να ηγούνται τον αγώνα για την προστασία της ποιότητας ζωής των κατοίκων και του περιβάλλοντος !!!

Όχι άλλο μπετό και σίδερο στα χωράφια μας !!!

Όχι άλλο μπετό και σίδερο στα βουνά μας !!! 

Άμεσα να παρθούν μέτρα στήριξης των κτηνοτρόφων και των αγροτών μας, έτσι ώστε να παράγουν το πολυτιμότερο αγαθό που είναι η τροφή μας !!!

Κεντρικός επιστημονικός σχεδιασμός, έτσι ώστε να παρέχεται ρεύμα φθηνό για το λαό και όχι να εμπορευματοποιείται με σκοπό τον πλουτισμό γνωστών κερδοσκόπων και καιροσκόπων μεγαλοεπιχειρηματιών !!!

Δεν πέρασε πολύς καιρός που μας υπόσχονταν και μας τάζανε δεσμευτικά ότι με τις ΑΠΕ θα έχουμε φθηνό ρεύμα και αφού ξεπούλησαν και την ΔΕΗ με το ίδιο πρόσχημα, τώρα μας το χρεώνουν τετραπλάσια !!!

Δεν ξεχνάμε φυσικά τα λόγια του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, όπου στο ερώτημα τι θα κάνουν οι κάτοικοι της Δυτικής Μακεδονίας που χάνουν της δουλειές τους, απάντησε κάτι θα βρουν να κάνουν !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: