Τρίτη 30 Μαΐου 2023

Θεσσαλονίκη: Νέα κινητοποίηση κατά της κοπής των δέντρων από τον δήμαρχο - ξυλοκόπο Ζέρβα, σήμερα Τρίτη 30/5, ώρα 6:30μμ, Τσιμισκή και Αγίας Σοφίας

Διαμαρτυρία του Δικτύου «SOSε τα ΔΕΝΔΡΑ» σήμερα Τρίτη 30 Μαΐου, στις 18:30 στη γωνία Τσιμισκή και Αγίας Σοφίας. 

Η διοίκηση Ζέρβα, ξόδεψε αφενός 6 εκατ. ευρώ από τα χρήματα των δημοτών για την «εκκαθάριση» των δένδρων και εισέπραξε από μεγάλες χορηγίες από ιδιώτη χορηγό για φύτευση νέων δένδρων. Δυστυχώς, αρκετά από τα δενδρύλλια ήδη έχουν αρχίσει να ξεραίνονται καθώς φυτεύονται εκτός εποχής. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης αδιαφόρησε για τις εκκλήσεις των επιστημονικών φορέων (Ελληνική Δασολογική Εταιρεία, Τμήμα Δασολογίας ΑΠΘ, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία) να σταματήσουν άμεσα οι κοπές και οι κλαδεύσεις μέχρι την εκπόνηση ολοκληρωμένης μελέτης σύμφωνα με τις ορθές πρακτικές της δασολογίας. Αδιαφόρησε για το έγγραφο της Υπηρεσίας Νεοτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Κεντρικής Μακεδονίας, όπου αναφέρεται ότι οι εργασίες φύτευσης ξεκίνησαν χωρίς καμιά προηγούμενη ενημέρωση και έκδοση σχετικής άδειας από την Υπηρεσία. Συνεχίζει με τις προγραμματισμένες κοπές των 4.000 δένδρων και πολύ περισσότερες καταστροφικές κλαδεύσεις. Και προχωρά, με τη στήριξη της κυβέρνησης, σε μια διαδικτυακή και τηλεοπτική προπαγάνδα, δείχνοντας εικόνες άλλων δένδρων με εμφανή προβλήματα.

Γιαυτό απευθύνεται κάλεσμα στους πολίτες της πόλης να συμμετάσχουν στη συμβολική διαμαρτυρία του δικτύου «SOSε τα δένδρα», σήμερα την Τρίτη 31 Μαΐου, στις 18:30, στη γωνία Τσιμισκή και Αγίας Σοφίας, όπου η εικόνα του δένδρου που κόβεται έγινε viral στο διαδίκτυο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: