Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024

Γιατί συνέβει ό,τι συνέβει με τον Covid-19 στη χώρα μας;

Γιατί η Ελλάδα ήταν πρώτη σε κρούσματα Covid-19 και δεύτερη σε θανάτους μεταξύ 30 ευρωπαϊκών χωρών στο τέλος του 2022;

Γιατί οι νεκροί από Covid-19 είναι υπετριπλάσιοι (36.850) σε σχέση με τον μέσο όρο των 7,3 θανάτων ανά εκατομμύριο κατοίκων στις 30 χώρες του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων;

Αφιερώστε λίγο χρόνο και διαβάστε τις παρακάτω τεκμηριωμένες δηλώσεις:


13-6-2020:

 

«Ελάτε στην Ελλάδα. Φέρτε τους φίλους σας. Ενημερώστε ότι πλέον η χώρα είναι ανοιχτή. Μάθαμε το μάθημά μας από την αντιμετώπιση της πανδημίας».

(Δήλωση Κυρ. Μητσοτάκη στην Καλντέρα της Σαντορίνης με φόντο το ηλιοβασίλεμα! Εκείνη την ημέρα ο ΕΟΔΥ είχε ανακοινώσει 4 κρούσματα και 13 διασωληνωμένους. Έως τότε είχαμε μόνον 183θανάτους. Στις 6-1-2022 ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 33.716 κρούσματα, 639 διασωληνωμένους και 70 θανάτους).

25-9-2020

«Αν η κυβέρνηση είχε ακούσει τη συμβουλή του ΣΥΡΙΖΑ, για περισσότερες ΜΕΘ θα είχαμε πετάξει πολλές δεκάδες εκατομμύρια στο πηγάδι χωρίς πάτο», (δήλωση Στέλιου Πέτσα, πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου).

9-2-2021:

«Στο δίμηνο που ακολουθεί η βεντάλια των περιορισμών ενδεχομένως θ’ ανοίγει και θα κλείνει ανάλογα με τα επίπεδα του συναγερμού. Από μας εξαρτάται τι θα συμβαίνει κάθε φορά. Όμως είναι και το τελευταίο μίλι προς την ελευθερία. Δεν βλέπουμε απλώς φως στο τούνελ βλέπουμε το τέλος του τούνελ» (Δήλωση Κυρ. Μητσοτάκη. Τότε όμως είχαμε 6.000 θανάτους, ενώ στις 16-1-2022, είχαμε 21.000!).

24-3-2021:

«Εάν είχαμε περισσότερες ΜΕΘ δηλαδή εάν είχαμε π.χ. 5.000 ΜΕΘ θα είχαμε περισσότερους νεκρούς», (δήλωση Γιώργου Γεραπετρίτη, υπουργού Επικρατείας).

«Αν είχαμε ακούσει το ΣΥΡΙΖΑ για τις ΜΕΘ, θα είχαμε πετάξει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ» (Δήλωση Στέλιου Πέτσα, πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου).

20-4-2021:

«Η υγειονομική κρίση με τον έναν ή τον άλλο τρόπο φτάνει στο τέλος της». (Δήλωση Κυρ. Μητσοτάκη).

1-9-2021:

«Δεν υπάρχει κάποια μελέτη που να δείχνει ότι οι εργαζόμενοι στην αστυνομία μεταδίδουν τον ιό» (Δήλωση Α. Σκέρτσου, υπουργού Επικρατείας, πρώην Γενικού Διευθυντή του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών κατά την περίοδο 2014-19).

4-11-2021:

«Δεν μπορούμε μέσα σ’ ένα χρόνο και δεν υπάρχει και λόγος να δημιουργήσουμε ένα πολυτελές ΕΣΥ, διότι μετά την πάροδο της πανδημίας θα εκλείψει ο λόγος να έχουμε πάρα πολλές ΜΕΘ» (δήλωση Άκη Σκέρτσου, υπουργού Επικρατείας, σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση δεν προγραμματίζει μακροπρόθεσμες επενδύσεις στο ΕΣΥ και δεν θέλει ένα ενισχυμένο ΕΣΥ, διότι όταν θα λήξει η πανδημία ένα τέτοιου επιπέδου ΕΣΥ δεν θα έχει αφήσει ευρύ πεδίο ανάπτυξης των ιδιωτικών συμφερόντων).

1-12-2021:

«Υπάρχουν σήμερα ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ; Ναι, υπάρχουν. Είναι σε κρεβάτι με κανονική φροντίδα; Είναι. Έχουμε ενδείξεις ότι έχουμε μεγαλύτερη θνησιμότητα σε αυτούς τους ασθενείς, σε σχέση με αυτούς οι οποίοι είναι στις ΜΕΘ; Δεν έχω τέτοια ένδειξη. Δεν ξέρω. Έχετε εσείς; Φέρτε τη» (Απόσπασμα ομιλίας Κυρ. Μητσοτάκη στη Βουλή).

5-12-2021:

«Οι διασωληνώσεις στις ΜΕΘ είναι ψευδοπροβλήματα» (δήλωση Μπάμπη Παπαδημητρίου, βουλευτή ΝΔ).

10-12-2021:

 

 

17-12-2021:

«Τρεις φορές την εβδομάδα ο κ. Τσιόδρας μου παρουσιάζει όλα τα δεδομένα» (Δήλωση του Κυρ. Μητσοτάκη στην Βουλή).

«Το αν γνωρίζαμε τη μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα ή όχι είναι αδιάφορο. Δεν τη γνωρίζαμε». (Δήλωση του Α. Σκέρτσου, Υπουργού Επικρατείας στη Βουλή –βλ. Εφημερίδα Συντακτών 18-12-2021).

«Είχαμε ενημερώσει για τη μελέτη, στο ανώτατο επίπεδο». Δήλωση Θεόδωρου Λύτρα (Λοιμωξιολόγος, συντάκτης της έκθεσης):

«Το 2022 θα είναι έτος λήξης της πανδημίας, τουλάχιστον στην οικονομική της επίπτωση, γιατί απ’ ό,τι φαίνεται η πανδημία θα είναι για πολλά χρόνια μαζί μας».

(Θεοδ. Σκυλακάκης, αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών).

«Σε 1-1,5 μήνα η πανδημία θα έχει τελειώσει, ο τουρισμός θα πάει καταπληκτικά» (Δήλωση Α. Γεωργιάδη, Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων στην εκπομπή του Γ. Παπαδάκη).

(Σημείωση: 6.000 υγειονομικοί είναι σε αναστολή εργασίας λόγω μη εμβολιασμού και 2.500 υγειονομικοί νοσούν και είναι σε καραντίνα. Τον Ιανουάριο 2022 είχαμε 2731 θανάτους και συνολικά από την αρχή της πανδημίας 23.721).

«Μία, δύο, τρεις εβδομάδες ακόμη, κάντε υπομονή και τελειώνουμε» (Δήλωση Μίνας Γκάγκα, αναπληρώτριας Υπουργός Υγείας).

«Τα  PCR δηλαδή τα μοριακά τεστ δεν συνταγογραφούνται σε καμία χώρα της Ευρώπης… Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων μας υπέδειξε το πρωτόκολλο 50%+1 για τα σχολεία… Ναι μεν είχαμε 16.000 θανάτους το 2021, αλλά σώσαμε τον τουρισμό»!!! (Δήλωση του Κυρ. Μητσοτάκη στη συνέντευξή του στο δημοσιογράφο Ν. Χατζηνικολάου στις 14-1-2022. Ενώ το αληθές είναι ότι σε οκτώ (8) χώρες της Ευρώπης τα PCR γίνονται δωρεάν με συνταγογράφηση και στη Γερμανία δωρεάν ,μετά από θετικό rapidtest, καθώς και ότι τα μέλη της Επιτροπής τον διέψευσαν).

«Βαφτίζουμε ΜΕΘ ένα κρεβάτι κι έναν αναπνευστήρα! Μετατρέπουν ολόκληρα νοσοκομεία σε νοσοκομεία μιας και αποκλειστικής νόσου (Covid 19) χωρίς να υπάρχουν οι απαραίτητοι παθολόγοι και πνευμονολόγοι. Ένας γιατρός φροντίζει τριάντα ή και σαράντα ασθενείς. Αυτός είναι ο κανόνας για την πλειοψηφία των νοσοκομείων της χώρας. Όσες θέσεις προκηρύσσονται, αφορούν αριθμούς που δεν έφταναν για να καλυφθούν τα κενά προ πανδημίας, πόσο μάλλον τώρα υπ’ αυτές τις συνθήκες». (συνέντευξη στην εβδομαδιαία εφημερίδα ΠΡΙΝ της Μαρίας Καραμπέλη, παθολόγου-επιμελήτριας Β΄ στο ΓΝΑ «Γ. Γεννηματάς»).

Δημήτρης Χατζηπαναγιώτου, Αθήνα 05-05-2023

Δεν υπάρχουν σχόλια: