Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Με τους αλληλέγγυους στον Παλαιστινιακό Λαό, φοιτητές των ΗΠΑ. Διαδήλωση, αύριο 26/4 στις 6μμ (Μετρό "Μέγαρο Μουσικής")

Στο πλευρό των φοιτητών στις ΗΠΑ!

Διαδηλώνουμε Παρασκευή 26/4, 6μμ Πάρκο Ελευθερίας (Μετρό Μέγαρο Μουσικής)

Το κίνημα αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη παίρνει τη μορφή χιονοστιβάδας στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ με καταλήψεις, διαδηλώσεις, κατασκηνώσεις, απεργίες πείνας. Ούτε η καταστολή της αστυνομίας, ούτε οι διαγραφές εκατοντάδων φοιτητών και φοιτητριών δεν καταφέρνουν να το σταματήσουν. Αντίθετα, κάθε μέρα νέα πανεπιστήμια μπαίνουν στο χορό των κινητοποιήσεων με τους εργαζόμενους και τους  καθηγητές να στέκονται στο πλευρό των φοιτητών τους. Και όλοι μαζί ενωμένοι να απαιτούν να σταματήσει η στήριξη των ΗΠΑ στη γενοκτονία που έχει εξαπολύσει εδώ και 200 μέρες το σιωνιστικό κράτος, τα πανεπιστήμια τους να αποεπενδύσουν από επιχειρήσεις που στηρίζουν ή δραστηριοποιούνται στο Ισραήλ και να διακόψουν ακαδημαϊκά προγράμματα  με αντίστοιχα ισραηλινά ιδρύματα. 

Το αντιπολεμικό κίνημα φουντώνει «στην καρδιά του κτήνους» ζωντανεύοντας το φάντασμα του ’68, του αντιπολεμικού κινήματος κατά του πολέμου του Βιετνάμ. Ένα μαζικό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, που ενώνει Παλαιστίνιους και Άραβες ακτιβιστές με αντισιωνιστές Εβραίους, που συσπειρώνει τη νεολαία αλλά και την εργατική τάξη με τα συνδικάτα της, που διεκδικεί Ελεύθερη Παλαιστίνη «από το ποτάμι μέχρι τη θάλασσα» και τέλος στον καταστροφικό καπιταλισμό. 

Ενώνουμε τις φωνές μας μαζί του! Όχι μόνο σαν πράξη αλληλεγγύης στον κόσμο που ξεσηκώνεται στις ΗΠΑ αλλά και για να απαιτήσουμε την διακοπή κάθε στήριξης από την κυβέρνηση Μητσοτάκη στον σφαγέα Νετανιάχου και την ακροδεξιά κυβέρνησή του. 

Οι ΗΠΑ και η ΕΕ ανάβουν το πράσινο φως για την επίθεση των σιωνιστών δολοφόνων στη Ράφα  και η κυβέρνηση της ΝΔ είναι συνένοχη. Είναι η κυβέρνηση της φτώχειας, του ρατσισμού και του πολέμου που οι πολιτικές της δολοφονούν από τα Τέμπη και την Πύλο μέχρι τη Γάζα και τη Μέση Ανατολή. 

Οι φοιτήτριες και οι φοιτητές στην Ελλάδα που έδειξαν τη δύναμή τους με το κίνημα των καταλήψεων για 10 βδομάδες, οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι που πλημμύρισαν τους δρόμους με τις απεργίες στις 28/2, στις 8/3, στις 17/4 και ετοιμάζονται για την εργατική Πρωτομαγιά, το πλειοψηφικό κίνημα αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, όλες και όλοι μαζί μπορούμε να τους ανατρέψουμε! 

Διαδηλώνουμε και απαιτούμε «δουλειές όχι βόμβες», «λεφτά για την υγεία και την παιδεία όχι για φρεγάτες στην Αραβία», να κλείσουν οι βάσεις, να γυρίσουν πίσω οι φρεγάτες, να σπάσει ο δολοφονικός άξονας Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου.

Στεκόμαστε στο πλευρό της Παλαιστινιακής Αντίστασης, δυναμώνουμε το διεθνές κίνημα αλληλεγγύης μέχρι τη νίκη. Για μια Παλαιστίνη Ελεύθερη από τον Ιορδάνη μέχρι τη Μεσόγειο.

Συμμαχία Σταματήστε Τον Πόλεμο - Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη

Δεν υπάρχουν σχόλια: