Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

Σήμερα στις 7μμ: Η Κίνηση για την Προστασία Των Νησίδων για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τα αιολικά

Σήμερα Παρασκευή 21 Ιουνίου στις 19.00 σας περιμένουμε ξανά στην ΕΡΑ 5 - Φωνή της Ελλάδας με τη Νικόλ Λιακοσταύρου. Συντονιστείτε για το δεύτερο μέρος της ραδιοφωνικής μας εκπομπής στο ertecho.gr

Σήμερα θα μιλήσουμε για:

  1. Τις περιοχές Natura 2000 και γιατί έχουν καθυστερήσει τα Προεδρικά Διατάγματα για την προστασία τους.
  2. Τη διαδικασία των ΕΠΜ (Ειδικές Περιβαλλοντικές Μελέτες), που αποτελούν τα προσχέδια των Προεδρικών Διαταγμάτων.
  3. Την ΕΠΜ για τις Νότιες Κυκλάδες που είναι σε διαβούλευση μέχρι την Κυριακή.
  4. Το ξεπερασμένο Χωροταξικό για τις ΑΠΕ, για το οποίο η ΕΕ έχει στείλει αιτιολογημένη γνώμη στην Ελλάδα, καθώς το θεωρεί ασύμβατο με την ευρωπαϊκή νομοθεσία.
  5. Την προσφυγή δεκάδων συλλόγων της Ελλάδας στο ΣτΕ για την καθυστέρηση της ελληνικής διοίκησης να θεσπίσει τα ΠΔ προστασίας του Δικτύου Natura.
  6. Τις ΠΑΔ (Περιοχές Άνευ Δρόμων) ως εργαλείο περιβαλλοντικής προστασίας, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, και την απάτη των "απάτητων βουνών".
  7. Την Ευρωπαϊκή Στρατηγική για τη Βιοποικιλότητα για το 2030 και τον νέο Κανονισμό της ΕΕ για την αποκάτασταση των οικοσυστημάτων.
  8. Την εκδίκαση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο της προσφυγής της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, συλλόγων και κατοίκων ενάντια στην ΚΥΑ του 2012, που εξαίρεσε μεγάλο αριθμό πουλιών από την εκτίμηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των αιολικών σταθμών.
  9. Την επιτυχημένη προσφυγή μας στο ΣτΕ, με την οποία ακυρώσαμε υπουργική απόφαση του 2020 του τότε Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη που είχε αυξήσει το μέγεθος των σταθμών ΒΑΠΕ που εξαιρούνται της εκτίμησης των περιβαλλοντικών τους επιπτώσεων.

#savegreeknature

#natura2000

Δεν υπάρχουν σχόλια: