Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

Η Επέλαση της Κρατικοεπιχειρηματικής Ελίτ, ενάντια σε Κοινωνία και Φύση, μέσω του "Κοινωνικού μασάζ"

Η εκπαιδευτική δραστηριότητα της HELLENIQ ENERGY, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, που στοχεύει στο μυαλό των παιδιών της χώρας, με στόχο την αφομοίωση του μοντέλου της "Πράσινης Βιώσιμης Ανάπτυξης" δεν είναι το μοναδικό εργαλείο στα χέρια της Κυριαρχίας.

Εκπαιδευτικά προγράμματα, "φιλοπεριβαλλοντικής πράσινης εκπαίδευσης", έχουν εκπονηθεί και υλοποιούνται, τουλάχιστον μια διετία, με την αρωγή πρόθυμων Δήμων και Περιφερειών και φυσικά μέρους της εκπαιδευτικής κοινότητας, όπως το Green Schools, που παραδειγματικά  στην περιοχή μας εφαρμόζεται με τον Δήμο Λουτρακίου Αγ. Θεοδώρων.

"Φιλοπεριβαλλοντικές δράσεις, όπως δενδροφυτεύσεις, με την συμμετοχή σχολικών μονάδων και με την συνεργασία δασοπυροσβεστικών και πολιτιστικών συλλόγων, Οικιστών, Αυτοδιοικητικών φορέων, Εκκλησιαστικών παραγόντων κ.λ.π, είναι μια διαδικασία ακόμα κοινωνικής "ενσωμάτωσης", όπως πρόσφατα έπραξε η εταιρεία Motor Oil, με δενδροφύτευση και συμμετοχή και σχολείων, στην περιοχή των Αγ. Θεοδώρων, που μαζί με τις "δωρεές", τις "κοινωνικές παροχές", τις εθελοντικές αιμοδοσίες, τις χρηματοδοτήσεις συλλόγων και των Δήμων της περιοχής συνθέτουν το πεδίο του "κοινωνικού μασάζ" ή της "εταιρικής κοινωνικής ευθύνης" μία έννοια η οποία τα τελευταία χρόνια εδραιώθηκε στη συνείδηση των πολιτών.

Ωστόσο, ο ρόλος των κινημάτων που αγωνίζονται για την παρεμπόδιση της λεηλασίας της Φύσης και της Κοινωνίας, δεν μπορεί να είναι ούτε μονοσήμαντος (π.χ. Αντιαιολικός) , ούτε αποσπασματικός ( π.χ Τοπικιστικός), ούτε απολίτικος ( π.χ. αβλαβής-ουδέτερος φυσιολατρικός). Η Φύση δεν έχει ανάγκη "δικαιωματίστικων" φιλοπεριβαλλοντικών κινημάτων, που θα ανάγουν σε δικαιϊκές ρυθμίσεις (Νatura, Ειδικά χωροταξικά και άλλα νομικά εργαλεία) την πεμπτουσία του αγώνα. 

Η Ανθρώπινη κοινωνία έχει ανάγκη την Φύση και η συστηματική Αποφυσικοποίησή της, έχει οδηγήσει στο δυστοπικό κοινωνικό πεδίο και στην κλιματική κρίση του πλανήτη.

Η καθολική άρνηση του συστήματος Κυριαρχίας περιλαμβάνει στάδια και πολυποίκιλα εργαλεία, όλα  όμως στα πλαίσια οριζόντια οργανωμένων κινημάτων με καθαρές προθέσεις.

Η κρατικοεπιχειρηματική ελίτ, έχει μια πλούσια πολιτική ατζέντα και μια εξαιρετικά διευρυμένη εργαλειοθήκη, με ξεκάθαρους γεωστρατηγικούς στόχους, που επιδιώκουν την εμπέδωση ενός από τους πόλους της Κυριαρχίας (Δύση) στην νοτιοανατολική Μεσόγειο.

 Αιχμές του δόρατος η Ενέργεια και η Τροφή. Όταν αυτό μας είναι ξεκάθαρο, η Αντίσταση θα πρέπει να αποκτήσει και την διευρυμένη αντίληψη της "άρνησης του υπάρχοντος", δηλαδή της συνοργάνωσης των από τα κάτω στις Απελεύθερες κοινότητες της Ενεργειακής, Διατροφικής Αυτάρκειας και της Ελευθεριακής βιωματικής Εκπαίδευσης στην διαδικασία της επανα-Φυσικοποίησης ως επανά-στασης ατομικής και κοινωνικής.

  • Ενάντια στα Αιολικά
  • Ενάντια στην Κοιλάδα Υδρογόνου
  • Ενάντια στα Δίκτυα Υπερυψηλής Τάσης
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ SOS  

Δεν υπάρχουν σχόλια: